След потопите идат сняг и урагани! Градусите падат до минус 8

Бурен вятър, сняг и студ се задават в близките дни. След потопите ни очакват урагани, които ще сложат оранжев код в половин България през втората седмица на ноември.

Севернякът, който ни брули от изминалия уикенд, ще става още по-силен, а в 17 области от страната положението ще е почти бедствено. Най-бурен ще бъде в Северна и Източна България.

Според синоптиците ураганният вятър ще свали още повече температурите и усещането за студ ще се засили. Внимателни трябва да бъдат планинарите, защото във високите части вятърът ще бъде извънредно силен.

Минималните температури в равните полета ще паднат до –8°, а максималните дневни стойности ще варират между 14 до 17°. Заради северняка обаче ще ги усещаме с поне 5 надолу. Възможни са и снеговалежите  по ниските части, където температурите отдавна паднаха под нулата.

Дългосрочната прогноза за месеца показва, че средните температури ще са около нормата – 5-8°. Валежите през ноември ще са средно около 60 литра на кв. м, в южните райони – повече от средното.