Замяната на олиото с бира, когато готвим, ще ни втали, тъй като в супена лъжица олио се съдържат 120 калории, а в лъжица пиво – само 75.
Американската специалистка по здравословно хранене Тоби Амидор препоръчва да задушаваме месото в тъмна бира, което му придава прекрасен аромат. Подобни ястия ще се окажат много по-здравословна алтернатива на месните продукти, приготвени с олио.
Амидор коментира, че при готвенето в процеса на термична обработка храните губят своите витамини и минерали. Но при използването на пиво, те се запазват, тъй като алкохолът, съдържащ се в кехлибарената течност, пръв се изпарява.
Може спокойно да се прибави тъмно пиво и към шоколадовата торта. Тя става много по-изкусителна и по-лека откъм калории, смята Амидор, цитирана от БТА.
Тя добавя, че в бирата се съдържат големи количества витамин B, магнезий, фосфор и селен, които са от ключово значение за доброто здраве.