Стрийп обвини Лагерфелд, че й проваля Оскарите

Мерил Стрийп и Карл Лагерфелд се обвиниха взаимно заради Оскарите.

Актрисата обвини дизайнера, че й проваля празника на наградите тази нощ, като я набеждава без право, че иска да й платят, за да носи нечий тоалет на червения килим за церемонията, предаде „Ройтерс“.

Карл Лагерфелд каза, че Мерил Стрийп се е отказала да носи рокля „Шанел“ на наградите „Оскар“, защото не искали да й платят. Думите му бяха разпространени от медии по цял свят, пише БТА.

„Историята беше разпространена по цял свят и продължава да надделява над моето участие в церемонията за наградите „Оскар“ по повод на рекордната ми 20-а номинация и да засенчва тази чест в очите на медиите, колегите ми и публиката“, подчерта в изявление 67-годишната актриса.

Стрийп е най-уважаваната и награждавана актриса на своето поколение. Тя е номинирана за 89-ите награди „Оскар“ за играта си в комедията „Флорънс“. Мерил Стрийп вече е печелила три награди „Оскар“.

Вчера Мерил не прие извинението на Карл Лагерфелд, който обясни как е „разбрал погрешно, че Мерил Стрийп е избрала друг дизайнер заради заплащането“, както и че съжалява за „полемиката“.

„Общото „изявление“ на г-н Лагерфелд, че съжалява за тази „полемика“, не беше извинение“, каза Мерил Стрийп.