Тези уникални, непоказвани снимки на Мерилин Монро я представят такава, каквато не сте я виждали досега

Фотографът Джошуа Грийн е подготвил книга с изумителни снимки на звездната американска актриса от миналия век Мерилин Монро, белязала и обществения живот в страната си.

Всъщност, фотографиите са направени от бащата на Джошуа Грийн – Милтън Грийн, много известен фотограф, който е успял да изгради искрено приятелство и близост с киноиконата, за което свидетелстват и творенията му, запечатани от фотоапарата.

Мерилин  Монро срещнала Милтън Грийн през 1953 г. и изключително харесала снимките, които правел. Впоследствие, те се сближили и тя често му гостувала в семейната му къща в Кънектикът. „Те са станали много добри приятели, разказва синът му Джошуа. – Най-вероятно са имали и интимна афера веднага след запознаването си, но са се разделили след 1957 г., когато тогавашният съпруг на актрисата – Артър Милър, се разгневил и не можел да търпи повече тяхната близост“, добавя той.

За цялото това време, обаче, фотографът направил повече от 5 хил. изумителни снимки на Мерилин. Джошуа Грийн  е успял да състави колекция от най-добрите и невиждани досега фотографии на баща си, която ще излезе на книжния пазар в САЩ през октомври.

Източник: БЛИЦ