Топ 10 на най-плашещите места по света

Изоставени сгради, подводни градове и други места, които ще ви спрът дъха в класацията за най-плашещи места по света.

Електроцентрала в Белгия

Топ 10 на най-плашещите места по света

Една от най-големите електроцентрали в Белгия, използваща каменни въглища, е построена през 1921 г., но е затворена през 2007 г. заради негативното й въздействие върху околната среда. Днес мястото изглежда като част от друга планета и декор за научнофантастичен филм.

НЛО къщите в Санджи, Тайван

Това място е истински призрачен град. Къщите имат уникална НЛО и футуристична архитектура. В края на 70-те години е направен опит градът да бъде възстановен, но след серия от смъртни случаи и странни инциденти е изоставен.

Крепостите на река Темза

Въпрек че тук не се е случили нищо особено, тези крепости изглеждат страховити. Построени са на река Темза в помощ на армията през Втората световна война.

Диамантена мина, Сибир

Тази мина вече не е активна. Градска легенда твърди, че тя напомня на гигантска уста, която поглъща хеликоптери и самолети.

Убежището Willard

Само фактът, че това убежище е старо и изоставено, може да ви накара да потръпнете. Фотографът Йон Криспин прави много снимки и описва „духа“ на мястото на база куфарите, намерени там.

Парк Гъливер, Япония

Този сюрреалистичен парк е базиран на известната новела на Джонатан Суифт и в неговия център е гигантски модел на Гъливер, легнал на земята. Паркът изглежда доста стряскащо.

Подводният град Шиченг

Този китайски град е потопен през 1959 година, а когато е намерен, се оказва изключително запазен. Все пак подобен град изглежда доста плашещо.

Френска въглищна електроцентрала

Отвън наистина е впечатляваща, но мнението ви ще се промени, ако я видите отвътре. След като е разрушена от пожар, тази електроцентрала изглежда като „капан на смъртта“.

Театър, Масачузец

Този магичен театър е открит в същия ден, в който Титаник потъва. След като затваря в късните 50 години, той се използва за всичко друго, но не и за театър и кино. Никой не се грижи за него и сградата се руши.

Статуята на Христос от бездната

Оригиналната статуя е потопена през 1954 година в Средиземно море, но има много копия по света. Едната от тях е във Флорида и е туристическа атракция.

Източник: profit.bg