Топ 5 на грешките, които правиш, когато се гримираш

Прилагането на грим е изкуство и повечето от жените правят големи грешки, когато нанасят макияжа по лицата си. В стремежа си да изглеждат красиви, понякога правят  необикновени неща, с които постигат точно обратното. Нека да обсъдим някои от най-честите грешки на жените.

Грешка 1: Използват твърде много фондьотен

Когато поставите прекомерно количество основа на лицето, се получават наслагвания, които при обичайни гримаси като смях, говорене или мръщене, изглеждат грозно. В този случай трябва да се знае, че прикриването на малки деформации или пъпки с твърде много основа, не е добър избор.

Грешка 2: Сенки от началото на клепачите чак до веждите

Често момичетата полагат сенки за очи в ярки, фънки цветове и понякога правят грешката да ги нанасят от началото на клепачите чак до веждите. Сенки за очи, поставени без контур, стоят безвкусно. Такъв тип грим на очите освен че не е привлекателен, понякога изглежда и плашещо. Много по-добре е да се използват два, или три нюанса, които да се слеят, а контурирането само да ги открои.

Грешка 3: Тъмни кръгове със светъл коректор

Прикриването на кожни недостатъци и тъмни кръгове с по-светъл нюанс на коректора е основна грешка в грима. Двата цвята няма да се слеят и не просто няма да маскирате проблема, а ще го подчертаете.

Грешка 4: Използване на грешен цвят на фондьотена

Да предположим, че имате тъмна кожа и започнете да използвате светла и белезникава основа. Това в никакъв случай не е добър избор. Използвайте фондьотен, който е максимално близък до цвета на лицето ви. Ако не откривате такъв само в един продукт, смесете няколко цвята.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Грешка 5: Червило според повода

За да изберете най-добрия цвят червило, помислете за вида на събитието или партито, на което ще присъствате. В различните страни хората имат различни изисквания за цвета на червилото и изобщо за типа грим. Като цяло, твърде светлите червила не се препоръчват за вечерни поводи, както и наситени тъмни цветове не са подходящи за през деня. Тъмните нюанси нарушават естествения външен вид на жената. Избягвайте да използвате и един и същ цвят или нюанс за устните си за всички видове събития. Става банално и скучно.

Източник: ladyzone.bg