Тръмп обиди Мерил Стрийп, че е от най-надценените актриси

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп нарече Мерил Стрийп „една от най-надценените актриси“ и „лакей“ на опонента му на изборите Хилари Клинтън.

Изказването му бе в отговор на критиките на Стрийп на наградите „Златен глобус“. В речта си, без да споменава името на Тръмп, Мерил критикува поведението му и призова Холивуд да подкрепи свободата на словото.

Тя каза, че „изпълнението“, слисало я най-много тази година, е „когато човекът, стремящ се да седне на най-уважаваното място в нашата държава, имитира репортер с увреждания, човек, от когото той има много повече привилегии, власт и възможност за обратни реакции. Този инстинкт да унижаваш, когато го демонстрира някой… с власт, достига до всички хора“.

Веднага след наградите Тръмп обяви, че не ги е гледал, но не е изненадан от това да го „подлагат на атаки либерали кинаджии и обвини Мерил в пристрастие.

По-късно обаче той написа в профила си в „Туитър“:

„Мерил Стрийп, една от най-надценените актриси в Холивуд, не ме познава, но ме атакува миналата нощ на наградите „Златен глобус“.

Тръмп нарече най-награждаваната актриса на всички времена „лакей на Хилари, която загуби тежко“. По думите му никога не се е подигравал на репортера от в.“Ню Йорк Таймс“ Серж Ковалески и никога не би го направил.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

„Просто го показах как „пълзеше“, когато тотално промени 16-годишна история, която е писал, за да ме накара да изглеждам зле“, обясни новоизбраният президент на САЩ, пише „Дневник“.

В отговор на обидите му срещу Мерил Стрийп социалните мрежи буквално изригнаха от недоволство срещу него. Много нейни колеги в Холивуд я защитиха и изказаха възхищението си от нея и от смелостта й.

Това не е първият път, в който актрисата показва, че не харесва милиардера. Миналата година носителката на три награди „Оскар“ и осем „Златен глобус“ се появи на театрална гала вечер в Ню Йорк с тежък художествен грим, перука, костюм и оранжев тен, за да осмее Доналд Тръмп.