Трейси Кокс: Къде бъркат жените в леглото

Всички жени бихме искали да мислим, че сме блестящи в леглото, но истината е, че добрата техника не е достатъчна, за тази цел.

За да се усъвършенстваме в спалнята, е важно да знаем кои са слабите ни страни и грешките, които допускаме. Ако се затрудняваме да ги определим, известната сексоложка Трейси Кокс може да ни помогне като набележи пет от най-честите грешки, допускани от жените в секса.

Мислим, че мъжете винаги са готови и винаги искат секс
Ако говорим за 17-годишен младеж, чийто първи път току-що е минал, определено сме прави. Той вероятно ще върви, ще мечтае и ще иска да прави секс всяка секунда. Щом обаче мъжът навърши 20, други области от живота му започват да придобиват също толкова голяма важност и отнемат от енергията и фокуса му. Реалността притъпява голяма част от задвижващите сексуалното желание фактори, при това доста ефективно. Работа, стрес, напрежение, сметки, спорове – всички те ежедневно се оказват пречка пред честите мисли за секс.

Мислим, че сексът е свършил, след като той свърши
Да, обикновено така се случва. Един егоистичен и заблуден любовник може да припадне на леглото с думите „Това беше страхотно!“, оставяйки ни тъжни и незадоволени. Докато най-активната част от тялото му да не може да бъде от полза в тези моменти, едва ли има подобен проблем с други, като ръцете или устата например. Как обаче да му кажем, че още не сме приключили и да помолим стимулирането да продължи? В случай че неговият оргазъм сериозно го е изморил и в резултат тялото му е „наводнено“ с хормоните на съня, непосредствено след като е свършил, можем да му обясним му, че ние трябва да достигнем до кулминация, преди него.

Не осъзнаваме, че сексът е повече от секс за мъжете
Мъжете често правят секс, за да се чувстват желани. Понякога е трудно да приемем, че има по-дълбоко чувство на привързаност, когато ръцете му се озоват под полата ни, но едното не изключва другото. Сексът за мъжете е като първична форма на даване – той е начин да се чувстват приети физически и емоционално.Тъй като някои мъже не се чувстват комфортно да изразяват емоциите си, както жените, именно сексът често се използва като средство за демонстриране на любовта и привързаността. Така че, ако наистина той иска да каже „Обичам те“, може да предложи секс. Ако се чувства уморен след работа, сексът може да го накара да се почувства отново мъжествен и доминиращ. Всичко това означава, че когато откажем секс с него, отхвърляме не просто секса. В неговите очи казваме „не ми харесва“ или „не искам“. Да приемем нова философия и да не казваме „не“, да кажем кога и винаги да е ясно, че казваме „не“ на секса, а не на прегръдката или приятния разговор.

Не даваме на мъжете никакви инструкции
Сексуалната му система не е сложна. Ако иска секс, пенисът му се втвърдява и, след известна стимулация, стига до оргазъм. Дори Айнщайн щеше да има проблеми да разбере сексуалната система на жената – тя е сложна! Ако му покажем или не му кажем как да ни докосва – кога, къде, колко бързо и всичко това колкото е възможно по-подробно – може и двамата да достигнем до блажения момент.

Реагираме негативно, когато той предложи нещо ново
Ако партньорът ни се прибере у дома и ни каже: „Знаеш ли какво, скъпа? Ядох пилешки сандвичи всеки ден за обяд през последните два месеца, затова искам да опитам този с риба тон утре“, бихме си помислили: „Как, по дяволите, успя да яде едно и също нещо всеки ден толкова дълго време?“. Накратко, бихте помислили, че е напълно разбираемо да опита нещо ново. Защо тогава повечето от нас стават параноични, когато той се осмели да предложи промяна в сексуалното ни меню? Ние следваме точно същия модел, както при пилешкия сандвич, всеки път, когато правим секс. Желанието за промяна не е нещо, от което да се чувстваме застрашени. Това е проста, човешка нужда от разнообразие.