Три българки даряват 200 абитуриентски рокли

В неделя от 10:30 до 17:00 часа в софийския „България Мол“ на 1-ви етаж ще бъдат изложени около 200 абитуриентски рокли.

Те са част от благотворителната акция на три жени – Мария Костадинова, Пламена Стефанова и Павлина Павлова, които решават да подарят официалните облекла на желаещи абитуриентки.

„Идеята възникна на по чаша вино и приятелски разговор“, обяснява Мария – „Решихме, че всяко момиче заслужава да бъде най-красивото на бала си. Събрахме наши рокли, потърсихме и дарители, за да разширим инициативата и в момента разполагаме с близо 200 красиви рокли, с които искаме да зарадваме децата, а и да помогнем на някои родители във финансово затруднение.“

Точно тези рокли ще бъдат изложени за избор със съдействието на „България Мол“, които също са оценили благотворителната инициатива и са предоставили безвъзмездно площ и щендери, за да бъдат показани роклите по подобаващ начин.

Мария, Пламена и Павлина канят всички „деца“, които все още не са намерили своята бална рокля, да изберат като подарък своята в неделя. Единственото изискване е, абитуриентките да удостоверят, че са действително такива с ученическия си бележник.