Цвети намрази „Златните момичета”! Грациите преживяха двоен шок заради надменната си колежка

Цветелина Стоянова напълно забрави приятелките си в националния отбор. 

„Златните момичета” от националния отбор по художествена гимнастика, които наскоро прекратиха състезателната си кариера, преживяха двоен шок покрай своята колежка и доскорошна приятелка.

Миналата година Цвети изплаши до смърт съотборничките си, като направи опит за самоубийство, скачайки от шестия етаж на жилищния блок, който за щастие не бе успешен. След преживения ужас обаче красавицата се промени до неузнаваемост и скъса всякакви отношения с останалите златни момичета, които така и не разбраха защо тя ги загърби и защо негласно обвини някои от тях за личните си проблеми. Стоянова бе особено близка с Цветелина Найденова и с Християна Тодорова, но година след инцидента тя не ще и да чуе за тях.

Гимнастичките много съжаляват, че приятелството им с Цвети Стоянова се е пропукало, но се кълнат, че причината не е в тях и че през цялото време, докато тя е била между живота и смъртта, били морално до нея и се молили за оцеляването й. Ренета Камберова и сега се разплаква, когато чуе обвинения, че грациите били зарязали Цвети, докато се борела за живота си.

„Пълна глупост са подобни приказки”, казват те. „Не е вярно, че не сме се интересували от Цвети и не знаем кой й внуши, че ние я мразим. Дори да не е искала да се състезава и да е имала проблеми с шефката на федерацията Илияна Раева и с Ина Ананиева, то нашите отношения бяха много приятелски”, разсъждават момичетата. „Цвети, какво ти направихме?”, недоумяват бившите състезателки по художествена гимнастика.

Доскорошните й приятелки негласно твърдят, че докато била в отбора Цветелина често изпадала в депресивни състояния, имала страхови неврози, с които обясняват решението й да посегне на живота си на 14 юни 2016 г. Тя трябваше да замине с ансамбъла за участие на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел, но не излетя с останалите грации, а малко след това скочи от жилището на баба си в столичния квартал „Надежда”. Шампионката преживя няколко животоспасяващи операции, като лекарите в „Пирогов” направиха и невъзможното, за да я върнат към живота и да й помогнат да се възстанови след травмите на гръбначния стълб и тежките кръвоизливи, припомня „Таблоид“.