Убийствен анализ: Сватбата на Богданска окончателно легитимира разпасаното поведение и междукрачието като път към житейските успехи

Горчиво и дано са щастливи младите! Нищо, че когато питат Алекс Богданска колко пъти е сложила рога на безобидния веселяк Даниел Петканов, следва дълга и неловка пауза.

Момичето просто брои на ум. То не е лесно – все едно да попиташ Марио Тагарински колко партии е сменил, Валери Божинов в колко отбора е играл, или Антон Тодоров колко пъти е гледал „Мумията се завръща“.

Курвите са били от първостепенна значимост през 19-и и 20-и век. Като неизтощим източник на зараза със сифилис, без каквато никой уважаващ себе си мъж не можел да бъде обявен за гений.

От Фридрих Ницше и Бетовен, през Винсент ван Гог, до Ленин и Ал Капоне, във всички обществени дейности най-висшите позиции били запазени за помрачените мозъци на сифилистиците.

В днешни дни обаче с няколко курса антибиотици тази болест се лекува относително лесно. Тогава защо продължаваме да легитимираме курвите?

Ще спрат ли някога наивниците с помътени мозъци да ни навират в очите някакви дрисли, само защото им харесва да ги помпат? Да им придават значимост, все едно шундите им са позлатени и могат да им заслужат място в историята?

Дани Петканов е само дребна и глуповата рибка в басейна на големите шарани. Кой щеше да е чувал за пиклата Беатриче, ако Данте не беше точил лиги по нея? Какви са разни Лора и Мина, ако Яворов не ги беше направил безсмъртни?

Къде щеше да е Нона без Богомил, Елена без Сергей, Лияна без Махмуд и Галена без Галин Вафлата?

И докато всички изброени дами все пак имат някакви качества отвъд междукрачието си, риалити сватбата на века между Дани и Алекс се откроява като ярък апотеоз на триумфа на българската курва.

В ефир ни се разказват няколко вечни истории в един и същи момент – хем притчата за чаканото изкупление, взаимствана от библейската история за Каин и Авел, хем Ромео и Жулиета, хем древен месопотамски епос за жената-воин.

А всъщност значението и поуката са следните – каквато и долна шафрантия да си, винаги ще се намери някой тъпак да се омъжи за теб, та и да се усмихва на всичко отгоре.

Курвалъкът не само, че не се наказва, а напротив – води до щастлива развръзка. Той, един вид, изгражда характера и отношенията между двама души.

Няма да изпадам в откровения и бръщолевения за морален упадък, че не съм в настроение за излишно философстване. Но очаквам в отговор същото.

Никой да не ми мрънка, че тази или онази курва му съсипала живота. Такива са, защото вие ги толерирате. И се мислите за яворовци, ама даже и крачоловци не сте.