Уроци по елегантност от французойките

„Парижки стил“ е фраза, която е натоварена с особен смисъл, когато темата е мода. Изящно и стилно – това са характеристиките в начина на обличане на повечето дами в Париж.

Класата и изтънчеността, която излъчва всяка модна комбинация с френски почерк е заложена дълбоко в корените на френската култура. Склонността към изява на индивидуализма е в основата на френския подход във всяка сфера.

Блейзър

Неизменна част от гардероба на френските момичета, обожават го и го използват във всякакви комбинации. Перфектният завършек на всеки тоалет.

Тренчкот

Между другото, не е задължително да бъде бежов. Може да избереш екрю, бледорозов, тъмносин или черен. Тези цветове ще паснат и с останалата част от гардероба ти. Носи го с колан, не забравяй да акцентираш върху талията! Точно това правят истинските парижанки!

Морско райе

Тук е мястото да благодарим на Бриджит Бардо, Коко Шанел и дори на Пабло Пикасо, който често е използвал морската тениска в студиото си, докато работи над поредния шедьовър. Ето я и нея, накъде без морето?

Сандали без ток

Дамите във Франция като че ли обичат да са на стабилна основа, от което никак не страда самочувствието им. Това ги кара да се чувстват по-млади, пъргави и да усещат комфорта във всеки момент от деня.

Oversized кашмирен пуловер

Добави към него кожен колан (широк и груб или тънък и елегантен). Тази визия няма да те провали в която и да е ситуация, просто добави стилни аксесоари и се наслаждавай на погледите, които предизвикваш!

Кожено яке

Класическото кожено яке е в състояние да придаде на всяка една визия дързост и рок звучене. Дори семплата комбинация от тениска и дънки ще изглежда много по-стилна и секси с наметнато кожено яке отгоре.

Кройката е на фокус

„Която и френска дреха да погледнеш, ще видиш, че тя е много добре скроена. Върху това се фокусират французойките – дрехата да им стои добре. Знаят много добре каква е тяхната форма на тялото и кои дрехи са подходящи за нея. Повечето магазини дори предлагат услугите на специално нает за целта шивач, който да коригира ако дадена дреха има несъвършенства.

Риза

Може би нищо не би подчертало по-добре твоята крехкост и женственост. Погленди в мъжката секция на любимия си магазин, гардеробът ти ще ти благодари!

Съвършеното е в малките несъвършенства

Когато наблюдавате французойката, ще забележите една лекота в излъчването ѝ – сякаш не е вложила прекалено старание, за да се облече – няколко копчета на ризата са разкопчани, връзката на обувките е леко развързана, косата е небрежно разрошена, тишъртът е неизгладен, но все пак чист … Истинско изкуство е да можем да оставяме нещата незавършени.

Голота на неочаквано място

Да покаже деколтето или краката си за французойката е скучно. Гол гръб, загатнато голо рамо под пуловер е истинското предизвикателство за нея.