Уроци по професионализъм от филмовите героини

Решихме да споделим няколко правила, които ще помогнат на реалните момичета да се развиват професионално и да останат желани и привлекателни.

Уроци по професионализъм от филмовите героини

Нека да поговорим за бизнес

„По-бърз, по-уверен, по-силен“ е идеалният лозунг на модерния кариерист. Не е тайна, че между двама кандидати (мъж и жена) с еднакво образование и опит за позицията най-вероятно ще изберат мъжа. При мъжете е по-лесно, по-безопасно, няма ПМС, бременност или болничен заради заболяване на малко дете. За да увеличат шансовете си за успешна кариера, момичетата трябва да докажат многократно професионалните си умения и ангажираност.

Уроци по професионализъм от филмовите героини

Вдъхновение: Саманта Джоунс от „Сексът и градът“ – секси, образована и остроумна, се среща с Ричард Райт, който отказва да я наеме заради полова дискриминация. Какво направи Саманта? Тя доказа аа себе си и на всички, че една жена наистина може да бъде талантлива и способна. Позицията остана за нея, защото никога не губи своя професионализъм.

Във филма „Какво искат жените“, Дарси Макгуайър е шеф на красивия Ник Маршал (блестящото представяне на Мел Гибсън). Тя печели битката с мъж за висока позиция в рекламна агенция. За да се конкурира с красивата Дарси, Ник е способен единствено, когато придобива способността да чете мислите на жените.

Образование

Висше и допълнително образование – то е като красивото бельо, никой не може да го види (освен, ако не носиш дипломата в дамската си чанта), но те кара да се чувстваш уверена. Не пропускай възможността да получиш нови и полезни знания, особено, ако може да потвърдиш тези знания със сертификат.

Уроци по професионализъм от филмовите героини

Вдъхновение: Ролята на Рийз Уидърспун във филма „Професия блондинка“ е революционна и създава тенденцията на образованите блондинки. Главната героиня е красива блондинка, миска и президент на университетския женски клуб има една единствена мечта – да стане Мис Уорнър Хънтингтън. Но амбициозните планове да се омъжи за любовника си не се сбъдват, защото той смята Ел за лекомислена и така се разделят. Така отчаяна от живота си, блондинката решава да отиде в Юридическия факултет в Харвард. Тя доказва, че една блондинка в розова рокля и малко куче под ръка може да успее в кариерата и да стане адвокат.

Подходяща визия

Независимо от активното темпо на работа и постоянните срокове и доклади, не трябва да забравяме собствената си привлекателност и чар. Въпреки че жените са красиви по природа, трябва да подчертаем предимствата си – красивите глезени, тънкия врат, изящното деколте и женствена талия. И никога не забравяй за маникюра! Дори в истинския професионалист трябва да видиш красива жена.

Уроци по професионализъм от филмовите героини

Вдъхнвение: Миранда Прийстли е демонична жена с успешна кариера във филма „Дяволът носи Прада“, в ролята на която влиза блестящата Мерил Стрийп. Високият професионализъм, спокойствието, егоизмът и завишените изисквания към служителите не пречат на героинята да изглежда невероятно! Вземи пример от стила й и няма да сгрешиш.

Не забравяй за семейството

Независимо от успеха на жената, всичко се свежда до нула, ако другите сфери на живота й са сринати. Дори най-амбициозната жена, например, Маргарет Тачър – бившия министър председател на Великобритания, остана вярна на съпруга си и роди две деца. В живота има много примери за красиви жени кариеристки, които успяват да намерят баланс между любовта и работата, съхранявайки себе си.

Уроци по професионализъм от филмовите героини

Вдъхновение: Кейт Реги – героинята на Сара Джесика Паркър във филма „Не знам как тя го прави“ успешно съчетава позицията на мениджър на фондовата борса с ролята на майка на две деца. Във филма актрисата редовно сменя пелените, изгражда връзката със съпруга си и работи с ценните книжа по еднакво блестящ начин.