Елена Йончева размаха СНИМКА на мигранти, прескачащи оградата по границата!

Сигналът, който подадохме в ДАНС, е за корупционни практики при строителството на оградата по границата с Турция.

Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от БСП Елена Йончева на въпрос за новия статут на оградата на границата с Турция. Припомняме, че тя е включена в стратегическите обекти на България. Междувременно социалистите поискаха оставките на вътрешния министър Румен Радев и вицепремиера Валери Симеонов заради оградата.

„Оградата по границата се прескача за минута от група от 40 души. Документирала съм го това. Тя е направена неефективно и не извършва своите възпрепятстващи функции“, обясни тя и добави: „Бежанците се снимат как минават през оградата, за да я рекламират в Турция колко лесно се минава.“ Социалистката показа снимката на мигрантите, които прескачат оградата и разкри, че тя е хит сред мигрантите в Турция.

„Всички имаме общ интерес тази ограда да извърши своята възпрепятстваща функция. Камерите в Хасковска област не работят от повече от 2 години. Няма и датчици. Сега, след публичността, която дадохме, Гранична полиция прави всичко възможно, за да работят тези камери“, каза още Елена Йончева.

„Има огромен мигрантски натиск, но затова не се говори. Мигрантите минават по определени канали“, категорична е депутатката. По думите й има няколко групи, които се занимават с каналджийство, а от ДАНС и МВР знаят за тях.

източник: pik.bg