Вече е официално доказано: Мъжете с бради са по-добри партньори

Любители на брадати мъже, радвайте се: науката казва, че те са по-добри партньори, отколкото избръснатите момчета.

Научното заключение, направено благодарение на Барнаби Диксън и  публикувано в „Списание за еволюционна биология” установява, че мъжете с бради е по-вероятно да създадат дългосрочни отношения в сравнение с тези, които нямат.

Каква е логиката,която стои зад това? Е, очевидно, мъжете с бради се простират отвъд линията на мъжественост и женственост, и брадата по същество променя формата на лицето на един мъж. И жените очевидно мислят, че това е по-привлекателно, защото не ни харесва нашите мъже да бъдат прекалено мъжествени или женствени.

А ако предпочитате по-гладко избръснати мъже? Е, мислите за остра като бръснач челюст, без косми може да звучи добре, но според проучването, безупречна, избръсната долна част на лицето говори за човек, склонен на по-кратка връзка. Това е така, защото жените асоциират мъжествените черти с ненадеждни ухажори.С други думи: добре обраслата брада има способността да прикрие мъжкото лице дотолкова, че без нея бихме го възприемали само за  краткосрочна връзка. От друга страна женственото лице, прикрито с брада може да сметнем като достатъчно „мъжествено“ за дългосрочни отношения.

8,520 жени са помолени да оценят мъжете (със и без окосмяване по лицето), спрямо шест признака на привлекателността и в контекста на това колко би била дълга връзката. Умопомрачаващата цифра от 8,520 жени показват предпочитание към окосмяване по лицето. Това е доста убедително,а? На момчетата с богати бради се гледа повече като на мъже за брак, докато момчета с малко-или никакво окосмяване обикновено се считат за материал за случайни връзки.

Източник: beu.bg