Вместо за принцеси, тези приказки разказват за велики жени

Нова детска книжка, пълна с приказки за лека нощ, съдържа истории с героини, които определено не са „девойки в беда”.

„Приказки за малки бунтарки” е книжка, която съдържа 100 истории за истински жени, които са променили света. Авторките са Елена Фавили и Франческа Кавало, които се запознават в Милано, но в момента живеят в САЩ.

Те създават книжката с цел да образоват малките читатели за великите жени от миналото и настоящето. Фавили разказва, че се е вдъхновила да започне този проект, защото, когато започнала своя техническа компания в Силициевата долина, получила много подигравки онлайн за това, че е жена, а е избрала такава професионална област.

„Реших, че следващият ми проект трябва да вдъхновява и да дава сила на младите жени”, разказва тя.

В момента книжката е още проект, за който двете търсят финансиране. В сайта Kickstarter засега двете са събрали 339 501 долара, което е напълно достатъчно, за да реализират проекта си.

Ето кои героини ще влязат в книгата:

Сестрите Бронте Английски писателки и поетеси от XIX век. Техните произведения са признати като класически шедьоври от Викторианската епоха в английската литература.

Фрида Кало Мексиканска художничка, родена през 1907 г. Тя е известна с непокорния си дух инеконвенционалния си стил в изкуството.

Серина Уилямс Професионална американска тенисистка, родена през 1981 г. Стигала е шест пъти до първата позиция в ранглистата.

Елизабет I Кралица на Англия и кралица на Ирландия от 17 ноември 1558 до смъртта си. Управлението на Елизабет I продължава 44 години и е съпроводено с нарастващо влияние на Англия по целия свят и с разцвет на английската култура.

Мей Джемисън Американска астронавтка, родена през 1956 г. През 1992 г. тя става първата чернокожа жена, летяла в Космоса.

Страхотно начинание, нали?