Време ли е да се разделите?

Пие твърде много или пък просто ви е изневерил веднъж, а вие не можете да го преглътнете.

Може би има неразрешени проблеми, и си изкарва нервите върху вас. Независимо какъв е случаят – вие просто не можете да спрете да се карате. Това не значи, че вече не го обичате.

Обичате го и точно това ви кара да продължавате да се борите за връзката си, но в кой момент трябва да се откажете?

Д-р Джен Ман, експерт по връзките и автор на „The Relationship Fix: Dr. Jenn’s 6-Step Guide to Improving Communication, Connection & Intimacy“ ще ни каже, кога идва този момент.

1. Има неща, които са биха отказали всички ни

На първо място, д-р Ман ни дава солиден списък на нещата, които задължително трябва да избягваме.

– Връзка, в която има физически тормоз

– Връзка, в която има емоционален тормоз

– Връзка, с някой, който е „сериен“ изневеряващ и отказва да отиде на терапия

– Връзка, в която има злоупотреба със субстанции и човека отказва помощ

– Връзка, в която човекът има психични проблеми и отказва помощ

2. Ако е намесена изневяра…

Изневярата е едно от най-лошите и непростими действия, които може да предприемете, когато сте обвързани. Според д-р Ман, тя не е задължителен фактор за раздяла. Тя е работила с много двойки, които са преживяли изневяра.

„След огромната болка, тяхната връзка се заздравява, защото изневярата хвърля светлина върху това, което трябва да се отработи във връзката“ – твърди тя.

3. Има и правилен начин да спасите връзката си, ако сте поели по този път

Има „правилен начин“, когато става въпрос за спасяване на връката ви. Експертката ни съветва да не правим честата грешка, която повечето правят – „Той ми изневери, а аз го приех обратно. Каза, че съжалява, а сега ми изневерява отново.“

Какъв е проблема с това? Ами освен факта, че се срещате с глупак , начините, които сте предприели за да „спасите“ връзката си са грешни.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

„Не мисля, че трябва да се събирате с човека, който ви е изневерил, докато той не ви докаже, че се е променил. Хората често правят това по обратния ред. Не се събирате отново с някого, защото са казали, че ще се променят;

Вие се събирате с някого, защото сте видели, че са се променили и вие сте наблюдавали как тази промяна се е случила. Винаги има неща, които хората ще направят за да ви дадат солидна причина да си мислите, че са сериозни относно промяната си.“

Когато пациентите идват в нейния кабинет с един и същи проблем, тя винаги ги пита „Какво мислихте, че ще бъде по различно?, Какво направи, за да ви увери, че това няма да се повтори“.

Отговорът винаги е един и същ – „Нищо. Каза, че съжалява. Плака и каза, че не иска да ме загуби.“ Това не е достатъчно.

Д-р Ман съветва – „В крайна сметка, промяната в човека е това, което търсите“