Юксел Кадриев осъди Венета Райкова, запорираха сметките й

Венета Райкова трябва доброволно да плати 30 000 лева на Юксел Кадриев в 2-седмичен срок.

Тв водещата е получила покана за доброволно изпълнение, с което я уведомяват, че е наложен запор върху банковите й сметки и възбрана върху единствения апартамент, в който живее със семейството си.

В профила си във „Фейсбук“ тя обясни, че това е вследствие на спечелено дело на втора инстанция срещу нея от водещия на новините на bTV Юксел Кадриев. На първа инстанция Райкова е била оправдана, на втора – осъдена, предстои обжалване пред трета инстанция.

Делото е заради това, че в предаването „Горещо“, която тя водеше, преди пет години й е гостувала бившата жена на Юксел Кадриев, която е разказала за проблемите си с него.

„Недоволен от чутото, Юксел заведе дело не срещу нея, не срещу продуцента на предаването и не срещу „Нова телевизия“, излъчила предаването, а срещу мен.

Това, което сега ме шокира, е как за един месец съдия Нели Куцкова взе коренно противоположно решение на това на първа инстанция без събрани нови доказателства“, коментира Райкова във „Фейсбук“.

„Като изчислихме с адвоката ми главницата, лихвите и всички съдебни разходи, сумата, която излиза, е около 30 000 лв. Оставен ми е двуседмичен срок, в който доброволно трябва да ги платя? Как се намират толкова пари за 14 дни?“, обясни тя