За кармата и живота след смъртта

Новата книга „Проклятие Или Господ има други планове за теб“ на писателката Бойка Николас има шанс да се превърне в хит сред читателите, не само у нас.

Още с излизането си, авторката е избрана да участва в конкурс на „Амазон“ за творби на испаноезични творци.

Книгата, е втора на Бойка Николас, след успеха на „Методът 7“. Написана е на испански език и преведена на български. Корицата и илюстрациите са на известната художничка Юлиана Павлова. Тя е различно и универсално четиво за превратностите на съдбата.

Снимка 313357

Разказва за една вълнуваща семейна история, която се развива в няколко различни краища по света, започнала през 50-те години и продължила до наши дни.

Авторката държи читателя в напрежение през цялото време и го кара да се замисли за паралелните светове, за живота и след смъртта, за телепатията, невидимата връзка между хората и за кармата.

В нея има много любов. Чрез преживяванията на главните герои, белязани от много емоционални рани, сексуални авантюри, любов, омраза и дори от смъртта на главния герой, авторката ни кара да се замислим дали всичко е съдба или е въпрос на личен избор.

Тя дълбае проницателно в душите на своите персонажи – Александър, на една от любовниците му – Асмара, на неговата жена Константина, която едновременно го мрази и обича, на София, бабата на Асмара, посветила се на магии и клетви…

Снимка 313358

Източник: Юлиана Павлова

Въпреки сюжетната линия, интересното в „Проклиятие Или Господ има други планове за теб“, е че всяка една от главите е същевременно отделен и самостоятелен разказ. Това е една книга, която никога не свършва, защото с края й се отваря началото за размисъл върху личната история на всеки един от нас.

Бойка Николас споделя, че част от средствата от продажбата на книгата са предназначени, като дарение за реставрация на църквата „Свети Георги“ в с. Сопица, тя е културна забележителност, средновековна сграда, строена през 1800 година по всяка вероятност. В двора й се намира древен темплиерски кръст, който сбъдва желания.

Снимка 313356

Църквата се намира на пътя на стар рицарски път, свързвал Западна Европа с Цариград, наричан „желазарски път“, кръстът е каменен, бил намерен на този път и пренесен в двора на църквата.

По време на представянето на книгата, което ще е на 21 септември в столичен ресторант, ще звучат изпълнения на известния гайдар и съпруг на авторката – Пламен Пенев.

Събитието ще е съпроводено и с изложба на картините, които украсяват книгата, като и илюстрации. Една от главните героини – Асмара също оживява в картина, както и вдовицата Ана в глава „Разочарованието“.