Запознайте се с кралицата на отровните скатове

Рава Рей е позната като Кралицата на отровните скатове. Тя е израснала на малък остров в Тихия океан – Мо’орея и се е научила от малко момиче да дели водата с акули, китове, делфини и костенурки. Невероятният модел от Таити плува чисто гола около опасните създания, без да се притеснява от техните отровни жила.

Опашката на отровните скатове има форма на копие, което съдържа токсини, способни да убият човек. На дължина скатовете достигат около 2 м и тежат приблизително 350 кг. През 2006 г. известният водещ Стив Ъруин, познат като „Ловеца на крокодили”, почина от ужилването на такъв скат.

rava_ray-2

27-годишната Рава никога не се е чувствала застрашена от опасните подводни създания и не вярва, че първосигналната реакция на животните е да убият човек. Тя разказва, че никога не е застрашавала някое животно, затова и не е била нападана.

Тя признава, че веднъж е била леко ранена от скат, но било инцидент: „Никога не са ме нападали с жилото си. Когато плуваш около диви животни, те понякога не знаят как да реагират. По същия начин и ние можем да ги одраскаме с ноктите си.”

rava_ray-3

Рава разказва, че вярва само на трима подводни фотографи, които да заснемат магията на океанските ѝ приключения. „В един перфектен свят щях да се гмуркам гола всеки път, но в този трябва да открия подходящия фотограф, който може да улови мига по начин, който аз намирам за изтънчен и благоприличен”, разказва тя. Да плуваш гол в океана ти помага да почувстваш „безкрая”, смята Рава.

Въпреки че снимките ѝ са невероятни, тя признава, че понякога не разкриват „истинската магия”. „Особено когато става дума за китовете, има някои неща, които снимките не могат да уловят – например как звучат и как се движат.”

rava_ray-4

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Рава има над 50 хил. последователи в Инстаграм и редовно получава съобщения, изпълнени с притеснения за нейната безопасност. Въпреки това моделът казва, че няма специален план за реакция, ако някое животно стане агресивно, но на острова има болница.

Независимо дали ще окачествим Рава като смела, или безразсъдна, снимките ѝ са смайващи.

rava_ray-5