Защо силната жена плаши мъжете?

Силната жена – тази, която сменя крушката сама, тази, която не се бои от тъмното. Онази силна жена, която умее да мисли, да разсъждава като мъж? Онази жена, която взема решения, печели пари, уважавана е и живее независимо? Онази дама, която може да управлява, може да въздейства с професионален опит и знания?

Да, и още много може да се каже за силната жена.

Защо такава жена трябва да плаши един мъж, и, мъж ли е, ако се страхува от този образ на жената?

Днес, от стари времена, битува едно разбиране, че мъжът трябва да е силен, могъщ, да се грижи за дом, семейство, жена. Да, но не точно, след като една жена може да свърши „мъжка” (колко глупаво звучи само) работа, той не трябва да се плаши, а точно обратното – да вижда в това сътрудник. Безсмислено е за мен един мъж да се плаши от една силна жена! Силата на жената може да е породена от някаква нейна слабост, може да е огледален образ, скрит дълбоко в нея, но контролът над слабостта я прави още по-силна. Силната жена е такава, не за да стъпче самочувствието ви, мили мъже, не за да ви бъде конкуренция, а защото така се чувства цяла, значима за самата себе си.

И нима за вас, мъже, няма да е по-добре да сте именно с такава жена, отколкото с беззащитно, неспособно само да се справя с тегобите на ежедневието момиченце? Да, ако обичате да сте в ролята на супер-герой, то това е за вас, ала и това има своите негативни последици.

Но ако сте истински мъж, бихте оценили една силна жена до себе си, и вярвайте, щом една такава жена е избрала да бъде с вас, то тя е видяла или същата сила у вас, или още по-голяма. Това може само да ви радва, мили мъже. Силните жени са силни по характер, станали са такива или са били възпитавани да бъдат силни, но която и да е причината от тези три, вие само може да се гордеете, че до вас стои точно такава жена.

Повярвайте ми, колкото и силна да е една жена, тя има своята слабост, ако успеете да се възхитите на силата й, то слабостта й ще ви очарова още повече. Защото няма жена, силна на 100% ! Всяка една се нуждае от човек, с когото да расте, както в силата си, така и в слабостите си. И единствено истинският мъж ще оцени това, единствено истинският мъж би се възхитил на една силна жена !

Макар със сила, помнете, че жената си остава жена – нежна, ранима и чувствена. Силната жена не е нещо ненормално, тя е приспособима към това, което става в ежедневието й, тя е адаптивна към промените на времето и на вас, мъжете. Това остава най-голямата й сила!