Жена спаси захвърлено кученце в чувал

Миналата седмица Малиса Луис от Кентъки закъснявала за работа, затова решила да мине по по-кратък път. Докато карала, забелязала нещо необичайно – движещ се черен чувал за боклук. Това, което Малиса открила вътре, е сърцераздирателно.

„Видях чувал за боклук на пътя и си помислих „Сторили ли ми се или този чувал се движеше?” Когато сe приближих, разбрах, че наистина се движи”, разказва Малиса. „Първоначално не можах да го възприема. Осъзнах, че вътре има нещо живо и трябва да го освободя.”

Оказало се, че в чувала има изоставен кученце с каишка, но без име или номер за контакти. „Чувалът беше завързан на възел, затова внимателно разкъсах един от краищата му и погледнах вътре”, разказва тя. „Беше кученце! И определено се зарадва да ме види. Веднага щом отворих чувала и кучето видя светлина, то започна радостно да размахва опашка – знаеше, че вече всичко е наред. Не можех да повярвам.”

Тя се опитала да намери собствениците на кучето, но вероятно никой няма да го потърси. Малиса дори написа на профила си във Фейсбук: „Ако това е твоето куче, свържи се с мен. Ако ти си подлецът, който го е сложил в чувал и го е захвърли на пътя – не си в ред!”

Засега Малиса и нейното семейство са решили да приютят кученцето и да му дадат истински дом. Малкият сладур се нарича Хефти, той е напълно здрав и в добри ръце.

„Всички ние вече обичаме кученцето”, разказва тя. „То ще расте, заобиколено от много любов, в добър дом. Просто се радвам, че бях на правилното място, в правилното време, за да го спася.”

6ef9ba4665a8ed0d6c8136fbc93e4205

d9fad4ebda9c95025c74c199b8b817c7

bd342efbe89da51bbabc71d77ba957db

Източник: dama.bg