Жените предпочитат мъже с брада

Мъже, ако се чудите как да спечелите трайно сърцето на една дама, пуснете си брада.

Oт университета на Куинсланд са установили, че жените, търсещи дългосрочна връзка, намират за по-привлекателни представителите на силния пол с изобилно лицево окосмяване в сравнение с гладко избръснатите им събратя или тези с едва набола брада, пише БТА.
От еволюционна гледна точка изобилните бради са сигнал за жените, че притежателите им са по-силни и агресивни от останалите, както и че са по-способни да оцеляват, да създадат потомство и да се грижат дълго време за прехраната му.
Лицевото окосмяване от друга страна откроява доминиращия мъжкар сред конкурентите за дамското внимание и е своеобразно предупреждение за съперниците да стоят настрана.
За целите на изследването специалистите са използвали компютърна графика, придавайки на едно и също мъжко лице различни черти и различни степени на окосмяване, за да го направят да изглежда по-мъжествено или женствено.
Изследователите са установили, че жените оценяват като най-атрактивно лице с набола брада, но когато става въпрос за краткотрайна връзка.
От друга страна в очите на дамите мъжът с изобилно лицево окосмяване изглежда по-надежден за дългосрочно обвързване.
Крайно мъжествените и по-женствените мъжки лица са оценени от жените като най-непривлекателни, независимо дали става въпрос за краткосрочна или дългосрочна връзка.
Източник: life.dir.bg