10-годишно българче триумфира в конкурс с идея за играчка

Рисунката на летящия дакел-еднорог Мури на 10-годишната Мира от България бе избрана сред 70 000 предложения от цял свят.

За трета поредна година „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели“ ще превърне рисуваните герои на 10 малчугани в лимитирана серия плюшени играчки с кауза, които ще се продават в ИКЕА.

За първи път в конкурса има български финалист – десетгодишната Мира от София, която впечатли международното жури с рисунка на крилатия дакел Мури.

Това куче е фантастично, изглежда сякаш може едновременно да танцува балет и да лети. Формата на главата и изражението му са право в десетката“, коментира продуктовият технолог Бодил Фритьофсон.

Сред десетте плюшени герои има също бухал с форма на яйце, щастлив паяк и синя птице-нинджа.

„Много се радвам, че Мури ще се превърне в истинска играчка и ще помогне на толкова много деца по света. Доброто живее във всеки, просто трябва да го видиш. Пожелавам на всички малки художници да следват мечтите си и да рисуват повече“, изрази радостта си малката Мира.

Благодарение на играчките, продадени в рамките на кампанията „Време е за игра, време е за добри дела”, миналата година бяха набрани 21,5 милиона евро, които ще подкрепят хиляди деца по света. У нас за последните четири години инициативата събра общо над 140 000 лева за проекти на УНИЦЕФ България.