10 неща, които никога не трябва да търсите в Google

В повечето случаи Google може да ви помогне да откриете онова, от което се нуждае.

Понякога обаче търсачката работи против вас.

BrightSide състави списък с неща, които никога не трябва да търсите.

Вашите симптоми

Първо, да поговорим за вашите здравословни проблеми. Съществуват множество сайтове, които са се специализирали в подобно съдържание. Разбира се, повечето от тях не се ръководят от медицински специалисти. Търсенето на симптомите в мрежата определено няма да ви помогне. Точно обратното – ще ви накара да се чувствате зле, ще се паникьосате. Ако имате някакви здравословни оплаквания, не питайте д-р Гугъл, а потърсете личния си лекар.

Нищо криминално

Да, това е сериозно. Може и да се опитате да потърсите „как да си направя бомба“ или „как се произвеждат амфетамини“ от чисто любопитство. Имайте предвид обаче, че различни специални служби постоянно следят за подобни търсения и вашият IP адрес може да се появи базата им с данни. Не искате да загазвате чисто и просто от любопитство, нали?

Рак

Това е един от случаите, в които колкото по-малко знаете, толкова по-добре ще спите. Съществуват толкова много разновидности на това заболяване. Повечето от тях имат симптоми, които могат да бъдат срещнати и при най-различни и обикновено безвредни здравословни проблеми. Много хора имат световъртеж, умора, главоболие и т.н. Така че е много вероятно да объркате нещо друго с рак и да се панирате.

Акари

Вероятно сте чували за тези малки чудовища (особено в рецензиите на хотелите). Вероятно дори сте изпитвали ефекта им върху кожата си. Чудили ли сте се обаче понякога как точно изглеждат? Ако искате да спите спокойно, по-добре не разбирайте.

Кожни заболявания

Съществуват множество заболявания, свързани с кожата. Повечето от тях изглеждат ужасно. По някаква причина в интернет е пълно със снимки на почти всяко едно от тях. Отново – по-добре бъдете невежи по темата. Някои от фотографиите могат да бъдат наистина тежки.

Дробовете на пушач

Повечето от нас пушат. От време на време се замисляме за вредите, които това нанася на тялото ни (особено на дробовете). Интернет е пълен със снимки на подобни увредени органи на тежки пушачи. Някои от тях могат сериозно да ви уплашат. Естествено, ако се нуждаете от сериозна мотивация да откажете цигарите, то действайте. В противен случай по-добре стойте настрана.

Опасни животни

Стойте настрана от тях, освен ако не искате да развиете нови фобии. Съществуват множество страховити животни на планетата. Някои от тях току-виж живеят в близост до вас. Подобни фобии убиват желанието на хората да пътуват. Не искате това да се случи с вас, нали?

Името си

Не е тайна, че в епохата на интернет темата за личните данни е поставена под доста голям въпрос. Ако се опитате да потърсите името си, най-вероятно ще се натъкнете на някои доста неприятни резултати. Лошо снимки, остаряла информация, неуместно съдържание… Ако се натъкнете на нещо подобно, ще искате да го изтриете. А това въобще не е лесно нещо. Може би просто не трябва да се впрягате? Или най-добре – не търсете името си в Google.

Името на баскетболиста от НБА Евън Фурние (Evan Fournier)

Това е млад френски спортист, имал щастието да играе до едни от световните легенди в баскетбола. Но е имал нещастието фамилията му да е част от думата, която се дава за определен вид генитална гангрена при мъжете. Така вместо симпатичното му лице, ако изпишем само част от името му в търсачката, можем да останем шокирани от снимките, които ще се покажат.

Крокодил

Вместо влечугото от Нил, може да попаднете на още по-страшна гледка. „Крокодил“ е синоним и на един от най-опасните наркотици през последните години, познат още като „дрогата на бедните“, защото разяжда плътта на пристрастените. А клиповете, които може да се отворят, ще стреснат и най-безстрашния любител на сърфирането в интернет.