10 причини да празнуваш Коледа отделно от гаджето

Дори да не можеш да понесеш мисълта с приятеля ти да се разделите дори за секунда, може би не е лошо да прочетеш защо е хубаво да прекарате Коледа поотделно.

Обичайните активности по Коледа включват ядене на сладки, пиене на коктейли и лежане на дивана, докато тялото ти се опитва да обработи въпросните сладки и коктейли.

Отделно от това, стресът покрай намиране на подаръци за 101 приятели и познати съвсем те изкарва извън релси.

Макар да нямаш никакъв шанс да се отървеш от горните две ситуации, можеш да избегнеш друг празничен проблем, а именно прекарване на Коледа със семейството на гаджето ти. Има съвсем лигитимни причини да го направиш.

1. Имаш семейни традиции, които не искаш да нарушаваш.

Всички знаят, че Коледа е семеен празник и има огромен шанс твоето и негово семейство да си имате неразрушими традиции. Дали това е разходката преди празничната вечеря и ставане в ранни зори за отваряне на подаръците, трудно да се приспособиш към навиците на другите. Ето защо, по-добре изобщо да не го правиш.

2. Притесняваш се, че пълнените чушки няма да са толкова вкусни, колкото тези на майка ти.

Това си е истинска причини, нали така? Очакванията ти за Коледа са високи, независимо дали става дума за украсата, подаръците или храната. Няма нужда да си разваляш настроението, само защото неговата майка не приготвя чушките точно с тези подправки, с които ги прави твоята.

3. Какво се случва с подаръците?

Дали те имат навика да си подаряват няколко малки подаръчета или един голям? На какво ще се зарадва майка му и, още по-важното – баща му? Да, тези подробност могат да се уточнят с един разговор, но все пак предизвикват стрес, който не ти е нужен.

4. Твоето семейство ще се обиди, ако не дойдеш за Коледа.

Дори това да е третата ти Коледа, която прекарваш далеч от семейното огнище, най-вероятно това все още докарва майка ти до сълзи. Колкото и да обичаш семейството на приятеля си, щастието на твоите родите трябва да е твой топ приоритет.

5. Не се чувстваш готова все още.

Абсолютно важна и пълноправна причина да пропуснеш Коледа със семейството на приятеля си? Просто все още не си готова за такава стъпка. Независимо дали сте заедно от месеци или години, няма правило, което ясно да подчертава, че трябва да редувате семействата си при празничните поводи. Ако не се чувстваш готова да се отделиш от твоето си гнезденце, не го прави.

6. Някои членове от твоето семейство са вече възрастни.

Не искаме да ти насаждаме тягостни мисли, но помисли си – ако бабите и дядовците ти са вече на възраст, не е ли по-добре да ги видиш за Коледа. Възползвай се да ги виждаш колкото можеш по-често, дори това да означава да се разделиш с гаджето си за няколко дни.

7. Живеете далеч един от друг.

Разстоянието между домовете на родители ви повдига някои финансови и логистични въпроси. Излишно харчене на пари е да се разкарвате насам-натам, когато всеки може да остане със семейството си на топло.

8. Нямаш време.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Когато стане въпрос за пътуване и взимане на отпуск по време на коледните празници, хубаво е можеш да правиш каквото си искаш, когато си искаш. Имаш само няколко дни и не си се виждала с близките си хора от половин година? Дилемата ти е лесно разрешима – отивай да ги посетиш!

9. Ти си човек на навика и не искаш да се променяш.

Съжаляваме, но ако бащата на гаджето ти не разказва толкова смешни истории, колкото твоят, няма шанс да си жертваш празника със семейството, за сметка на чуждото. Така си свикнала и нямаш никакво намерение да променяш преживяванията си. Егоистично, но факт.

10. Обичаш неговото семейство, но не толкова, колкото своето.

Най-неоспоримата, макар и тежка за приемане причина!