5 начина да накарате косата да расте бързо

Коя жена не би искала косата ѝ да расте бързо!

Това не е невъзможно. Съществуват някои начини за стимулиране растежа на косата, които ефективно ускоряват израстването.

Помогнете на косата си да порасне по-бързо с тези 5 начина:

Яжте точните продукти

Омега-3 мастните киселини са сред най-полезните за растежа на косата хранителни вещества. Срещат се в рибата, ядките, морските дарове. Важни са също така витамините и антиоксидантите.

Ако диетата ви включва предимно тези хранителни вещества не само ще ускорите растежа на косата, но и ще разкрасите фигурата си.

Включете биотин

Биотин или витамин В7 е много важен за растежа на косата. Той може да се приема под формата на хранителни добавки или чрез обогатени с биотин козметични продукти.

Биотинът се среща и в някои храни, например яйца (жълтък), соя, ядки, зърна, банани, гъби, карфиол, авокадо, сьомга.

Бъдете нежни към косата си

Важно е да се грижите за косата и да я щадите. Избягвайте сушенето със сешоар, грубото разресване, търкането с кърпа на мокра коса.

Не прекалявайте с пресата и машата за коса, тъй като те драстично влошават здравословното ѝ състояние.

Обръщайте внимание и на скалпа

Вашата коса израства от скалпа, следователно той силно се нуждае от грижи и подхранване. Използвайте натурални маски с обогатяващи масла и витамини, най-вече от естествени продукти.

Наблягайте и на краищата, тъй като те първи страдат от липсата на грижа и вредните влияния.

Защитавайте от вредните UV-лъчи

Използвайте стилизиращи продукти за коса, които осигуряват защита срещу слънчевите лъчи. Те увреждат косъма в дълбочина и могат да забавят растежа на косата.

Източник: az-jenata.bg