6 начина, с които да увеличите трайността на педикюра

Лято е – пясък, слънце, море…и страхотни сандали! Ако обичате особено много сандалите, то вероятно и полагате по-специални грижи за педикюра си. В крайна сметка няма да загрозите ултра сладурските си модели сандали с кофти педикюр, нали? А ние пък споделяме няколко начина да го запазите възможно най-дълго свеж и безупречен.

1. Носете си свой лак.

Ако си правите педикюра в салон, доверете се на собствените си лакове и си занесете цвета, който искате. Защото няма как да бъдете напълно уверени колко точно време е престоял лакът в салона. Поостарелият лак няма да се различава, когато ви го нанасят, но ще падне по-бързо. Освен това, когато си носите ваш лак, може лесно да поправите, ако все пак се пообели.

2. Нанесете топ лак.

На всеки няколко дни нанасяйте топ лак, за да възстановите блясъка и да запазите цвета. Уверете се, че минавате с четчицата и „ръбовете“, защото обикновено първо там се обелва лака.

3. Сменяйте обувките си.

Избягвайте да обувате затворени обувки поне няколко часа непосредствено след лакиране, за да дадете нужното време на лака да изсъхне и да се втвърди. Ако искате да запазите педикюра си по-дълго, сменяйте обувките – не носете само сандали, а редувайте със затворени, така ще защитите лака от различни влияния като влага, слънце, камъчета, прах, които могат да го съсипят.

4. Внимавайте с водата.

Особено веднага след лакиране. Макар да ви се струва, че лакът ви е сух, когато си тръгнете от салона, всъщност му трябват 12 часа, за да се втвърди. Излагането на влага може да накара лакът да се повдигне, а това съкращава живота на педикюра ви.

5. Запазете хидратацията.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Нанасяйте няколко капки масло за кожички всеки ден, за да запазите ноктите и кожата около тях добре овлажнена.  Сухотата също може да развали лака.

6. Но пропуснете ароматизираните кремове и лосиони.

Трябва да овлажнявате често и кожата на краката, но избягвайте силно ароматизираните кремове и лосиони. Синтетичните аромати могат да разрушат лака и да причинят обелването му.