8 начина да изгаряме калории без да стъпим във фитнеса!

Когато денят ви е запълнен със задачи и безкраен график, мисълта за тренировка наистина може да бъде ужасяваща.

Ние ще ви покажем, че въпреки това, денят ви е пълен с възможност да изваете тялото си и да изгорите нежеланите калории. Изпробвайте няколко (или всички) съвети за да тонизирате тялото си по време на най-заетите ви дни.

1. Стойте прави

Когато имате възможност и избор – стойте прави вместо да седите. Стоенето прав изгаря средно 20 повече калории на час. Стоенето прав три часа на ден е равно на свалянето на 2.75 кг на година. Само от стоене прав!

2. Извайте тялото си като помогнете

Виждате, че някой се мъчи с тежка кутия или пък купчина книги? Предложете помощта си! Не само, че ще получите добра карма за в бъдеще, но и ще тонизирате тялото си в процеса.

3. Направете си скришна тренировка в офиса

Дръжте ластик със съпротивление на вашето бюро или в чантата си. Вадете го веднъж на всеки час и правете по 5-минутна тренировка. Тренирайте различните мускулни групи на всеки час. В края на деня ще сте направили цяла 40-минутна тренировка без дори и да сте стъпили във фитнеса.

4. Планирайте „ходещи“ срещи

Имате среща с приятел или приятелка? Вземете си кафе и се разходете навън. Нормалното ходене изразходва средно 50 калории за 10 минути. Когато сте на среща и сте активни с приятел или приятелка може да ви накара да загубите представа за времето и да вървите повече отколкото сте планирали.

5. Играйте със себе си

Всеки път, когато получите имейл – направете една лицева упора. Всеки път, когато погледнете в часовника – направете пет клека. Когато се прозеете – направете 10 коремни преси. Направете го забавно – може да поканите приятели или пък колеги да се включат.

6. Бъдете „човека за кафе“

Бъдете доброволец и взимайте кафе на всички. Направете няколко стъпки повече и подсилете бицепса си, докато носите всичките тези кафета. Другото полезно нещо е, че колегите и приятелите ви ще бъдат доста щастливи и ще събирате още повече карма точки.

7. Стегнете коремните си мускули

Когато се сетите, задействайте коремните си мускули като гълтате стомаха си. Това помага на баланса, стойката и корема ви. Колкото по-често го правите, толкова по-бързо ще ви стане навик, а и ще започнете да забелязвате резултати.

8. Играйте си с кучето ( ако имате такова )

Кучетата са чудесен пример за безкрайна енергия. В случай, че имате куче – изведете го на разходка и направете няколко спринта с него. Между всеки интервал давайте време и на кучето ви да си почине, а след това се впуснете в следващия спринт. Вашето куче ще бъде много щастливо, защото тича, а пък вие ще горите калории и ще тонизирате тялото си.

Запомнете, че активният начин на живот е половината от уравнението. Приемайте хранителните вещества нужни на тялото ви, за да разкриете мускулатурата, за която сте работили толкова усърдно.