Мъж, който се облича като Кари Брадшоу, стана сензация в Instagram

Когато Дан Клей, 32-годишен мъж, променя профила си в Инстаграм от „частен“ на „публичен“ и публикува маскировката си на Кари Брадшоу за Хелоуин, той дори не подозира каква слава ще го застигне.

Само за няколко часа, снимката му се споделя от главния фен профил на „Сексът и градът“, което му донася хиляди лайкове, включително един от самата Сара Джесика Паркър.

Клей, който в нормални живот има подобна на Миранда професия – финансов консултант в Ню Йорк – е невероятен почитател на „Сексът и градът“ още от колежа, където му се налага да се преструва, че мрази „женското“ шоу, особено пред приятелите.

Днес Клей не крие нито хомосексуалните си наклонности, нито любовта си към сериала. Затова, той няма търпение да се облече като Кари Брадшоу и да покаже пристрастията си пред света.

Той живее само на няколко пресечки от оригиналната квартира на Кари Брадшоу, представена в сериала и се възползва от това, като заснема фотосите на оригиналната локация за по-голяма автентичност.

Колкото повече се увеличава фен базата му в Инстаграм, толкова по-внимателно той изследва епизодите на „Сексът и градът“.

„Гледам сериала така, както някои хора четат Джеймс Джойс – споделя Клей. – Анализирам структурата на изреченията, като например начина, по който Кари задава въпросите си“.

Той не планира да напуска работата си, за да се присъедини към драг куийн индустрията, но не го изключва като възможност.

При написването на тази статия, Дан Клей има 13 000 последователи в Инстаграм, включително самата Сара Джесика Паркър.