Не съхранявай козметиката си на тези места!

Случвало се е, нали? Козметиката ви да се окаже пръсната навсякъде в дома ви, а и не само там – ще намерите някое червило и в колата. Ок, може и да не сте от онези момичета, които сами си майсторят разни ефектни органайзери за козметичните си продукти, но пък има места, на които просто не трябва да съхранявате козметиката си. Защо? Защото неволно я разваляте и съкращавате живота й, а да не говорим, че създавате и предпоставка да си докарате алергии, кожни проблеми, инфекции.

На перваза на прозореца

Слънчевата светлина няма да направи нищо добро на козметиката ви. Нито пък сухият въздух, който неизбежно навлиза в кутийките и флакончетата. Постоянната промяна на температурата причинява разделяне на емулсиите като кремове и лосиони. Сложете любимата си бяла козметика на място, на което температурата е сравнително постоянна, като шкафче в спалнята, например.

В банята

По принцип ни е доста удобно да имаме подръка козметика, за която ни трябва огледало или пък се нанася след измиване. Но банята е ужасно място за съхранение на козметика. Парата от душа причинява появата на плесени и бактерии. Преместете всичко като серуми, парфюми и фон дьо тен на по-сухо място. И тук обикновено е подходящ шкаф или тоалетка в спалнята.

До радиатора

Тук важи същото като при банята – кремовете и парфюмите ви няма да издържат на топлината. Тя ще съсипе всички активни съставки и масла, което прави козметиката ви неефективна.

В хладилника

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Противно на схващането, че козметиката е най-добре да се съхранява в хладилника, това не е съвсем така – зависи от типа продукт. Повечето от всекидневно използваните козметични продукти са формулирани така, че да се съхраняват на стайна температура. По-ниската температурата може да промени формулата на продукта, което да предизвика делене или сгъстяване. Изключение правят спрейовете за лице и натуралните продукти – за тях е по-добре да стоя в хладилника.

В колата

Случвало ни се е на всички да забравим някое червило, пудра, балсам за устни на задната седалка на колата или пък в джобовете на вратите. Но в колата козметиката също е изложена на променлива температура.