Рут Колева на косъм от атентата в Лондон

Певицата Рут Колева се размина на косъм от атаката до британския парламент.

При нападението в Лондон вчера загинаха четирима души, а 40 бяха ранени. Нападателят беше убит.

„Разбрах 30 минути по-късно, че за малко съм се разминала. Като излязох от метрото, разбрах, че има инцидент, но нямаше паника никъде. Малко по-късно започна да се шуми. Момента, в който с разбра, че има 3-4 загинали, вече паниката нарасна. Странното е, че валеше много дъжд и точно преди да вляза в метрото, изгря такова прекрасно слънце…“, разказа певицата пред bTV тази сутрин.

Преди часове тя се върна от британската столица.

„Когато хеликоптерите тръгнаха, хората започнаха да се притесняват. Имам някакъв уникален късмет. В началото не се знаеше дали атаката беше от джихадисти, само нашите медии започнаха да пишат така. Там в началото го нарекоха просто „инцидент“, допълни Колева.

Рут написа преди това в профила си във Фейсбук, че е била на мястото на инцидента след интервюто й по Би Би Си и се възмути от български сайт за новини:

„Аз съм в тотален потрес!!! Пише се за „Джихадисти“, „араби“, „ислямски тероризъм“. Тук в Лондон никъде не се споменават тия думи. ‘Що лъжете? На снимките от инцидента се вижда чернокож мъж, а Скотланд Ярд не са излезли още със становище от какво естество е атаката. Спрете да се опитвате да всявате ужас на етническа и религиозна основа, защото така ви е политически угодно в момента. Това е гавра с паметта на загиналите. Не ви е срам!.

След това тя публикува своя снимка от летището и коментира, че е имала дълъг и доста тежък ден и другата седмица отново ще е в Лондон. На кадъра Колева държи чаша бира: Сега просто имам нужда от една бира“.