Секс митове за мъжете, които са напълно грешни

Има безкрайни митове и заблуди около женското удоволствие (като, например, че жените правят секс единствено, за да направят мъжете щастливи).

Но мъжете също са обградени от стереотипи, когато става въпрос за секс. Решихме да разкрием 7 от най-разпространените митове, в които трябва да спреш да вярваш!

МИТ 1: Мъжете са обсебени от порното

Секс митове за мъжете, които са напълно грешни

Мъжете гледат порно. Добре де, повечето мъже гледат порно. Но по-голямата част от тях се наслаждават на него, без да са зависими. Предпочитат секса с партньорите си и сексуалният живот не страда от гледането на порно, т.е. едното не замества другото. Гледането на порно не означава, че има по-голяма вероятност да ти изневери. Всъщност, ако либидото му е по-голямо от твоето и той гледа порно, шансовете за изневяра са ПО-МАЛКО!

МИТ 2: Ако харесва аналната стимулация, значи е гей

Има точки по тялото ни, които действат сексуално, ако са докоснати по правилния начин и от правилния човек. Докато мозъкът играе съществена роля за това, което ни предава като информация, в тази игра има и много анатомия. Терминът „ерогенна зона“ се отнася за местата в тялото ни, които имат мноество нервни окончания и повишена чувствителност.

Анусът е едно от тях. Стимулирай го ефективно и той ще изпита удоволствие – просто е! Ако гаджето ти желае анална стимулация, това е така, защото се чувства добре и е достатъчно убеден в свота сексуалност, за да не се притеснява и да мисли „това не е енормално, това трябва да ознчава, че съм гей“. Аналното стимулиране само по себе си не може да го направи гей.

МИТ 3: Мъжете искат секс през цялото време

Някои мъже го правят. Някои жени, също. Някои мъже, също така, гледат спорт непрекъснато. Някои не. Някои мъже искат да спят непрекъснато. Някои не. Има непрекъснати изследвания на мъжката и женската сексуалност, които показват интересни и сложни резултати. Оказва се, че има много фактори, които имат влияние върху сексуалната активност на някого, не е само полът. Стандартният секс мит „мъжете искат секс, жените искат любов“ е безнадеждно остарял. Всъщност, последните изследвания показват, че секът с любов е по-важен за мъжете, отколкото за жените. Две трети от жените (66%) казват, че е възможно да имат страхотен секс без любов, в сравнение с 62% от мъжете. Половината от мъжете (48%) смятат, че любовта е най-важният фактор за постигане на сексуално щастие, в сравнение само 39% от жените мислят така.

МИТ 4: Ако не може да получи ерекция, значи не те харесва

Секс митове за мъжете, които са напълно грешни

Много неща могат да попречат на ерекцията – твърде голямо количество алкохол, не се чувства добре, стрес, тревожност в работта, някои лекарства, нуждата от повече или по-различни стимули…списъкът продължава. Противно на популярното вярване, че пенисът му не е механичен лост, който се движи нагоре всеки път, когато види гореща жена.

МИТ 5: Мъжете не са естествено моногамни, но жените са

Не, мъжете не са програмирани да бъдат с повече от една жена! Жените все още са по-склонни да се ограничат до един партньор, въпреки че броят на тези, които имат любовни афери извън връзката, продължава да расте. Но ние ен сме животни, имаме мозъци и способност да разсъждаваме. Изневярата е избор, а не биологична нужда.

МИТ 6: Мъжете имат нужда от ерекция, за да се насладят на секса

Секс митове за мъжете, които са напълно грешни

Психологически вероятно повечето мъже биха избрали да имат ерекция по време на каквато и да е била сексуална активност, дори ако проникването не е в дневния ред. Защо? И двата пола имат погрешното убеждение, че желанието е равносилно на твърд пенис. Това не е така.

МИТ 7: Мъжете могат да контролират колко дълго ще правят секс преди да свършат

Макар че има много неща, които могат да помогнат на мъжете да забавят оргазма и еякулацията, това също е в основата на генетиката. Размерът на пениса му, колко дълго е свършвал баща му (и неговия баща)…всичко това е напълно извън неговия контрол.