Стани заедно с изгрева. Възможно е!

Започни сутринта с усмивка! Подаряваме ти 10 стъпки, с които лесно ще преминеш от режима на Совата към този на ранобудната Чучулига.

Чучулигите изглеждат по същия начин като Совите, но сутрин пият по-малко кафе и са способни да станат от леглото едва ли не с изгрева на слънцето.

Стани заедно с изгрева. Възможно е!

Ако ти не можеш да кажеш „Здравей“ на новия ден по друг начин, освен със сънена гримаса – съвсем не си от тези момичета. Искаш ли да разбереш как се чувстват те?

Ето как постъпват много от „сутрешните хора“, за да са бодри през целия ден.

1. Нагласи си само една аларма
Да ставаш с аларма, да си признаем, изобщо не е добра идея. Но да я включваш 18 пъти подред, на всеки две минути – си е направо кошмар. Понижи нивото на сутрешния стрес, като си нагласиш само една аларма, и се събуждай постепенно с мелодията й. Ако знаеш, че след нея няма да последват още 17 нейни изпълнения, повярвай ни, няма да изгаряш от желание да я изключиш и да продължиш да лежиш в леглото до последната секунда.

2. Нагласи си алармата с 15 минути по-рано
Най-добрият начин да си развалиш сутринта, а и целият ден – е да закъснееш с излизането от къщи. Когато не бързаш, нещата се получават много по-добре, а и 15 минути повече сън едва ли ще направят деня ти по-добър.

3. Не си губи времето с телефона сутрин
Много лесно можеш за загубиш първия си половин час, ровейки в социалните мрежи. Не си струва! Това е лесен път да се върнеш към предишното си сънливо състояние и да забуташ в трета глуха дневните си задачи.

Стани заедно с изгрева. Възможно е!

4. Измисли какво ще закусваш от предишния ден
Не си струва на сутринта да избираш кой сорт кафе ще си направиш днес и да стоиш пред отворения хладилник, замислена какво да хапнеш. Това можеш да решиш от по-рано.

5. Закусвай седнала
Ако мислиш, че сутрешният прием на храна е важен (а така е редно да мислиш), наслаждавай му се, седнала, а не, тичайки нанякъде и пъхайки през това време сандвич в устата си.
Ето още една причина да ставаш малко по-рано! Започни деня, без да бързаш, с разтоварващ ритуал на изяждането на закуската, а не с храна, която ти, без да поглеждаш, поглъщаш, защото си гладна.

Стани заедно с изгрева. Възможно е!

6. Реши с какво ще си облечена от вечерта
Така ще имаш още едно нещо, за което да не се налага да мислиш сутрин.

Стани заедно с изгрева. Възможно е!

7. Спортувай
Не ти казваме, препъвайки се, сутрин да тичаш в парка, достатъчно е да повървиш пеша до офиса или до мястото на срещата.
Отначало може да ти е трудно, но когато се превърне в навик – денят започва по-весело. Колкото повече приятни неща има в твоята сутрин, толкова по-лесно ще се разсънваш.

8. Не започвай работния си ден по пижама
Това се отнася за теб, да! И за тези, които работят от къщи. Не започвай още от леглото да пишеш мейли, да отговаряш на съобщения и да четеш бюлетини.
Много съблазнително изглежда да се претърколиш в леглото, да си придърпаш лаптопа и да работиш полулегнала, докато не ти се припие кафе или фреш.
Но, ако станеш нормално, вземеш душ, облечеш се и закусиш – ще се чувстваш пълноценен човек, дори да не излизаш от къщи цял ден и не се виждаш с никого точно днес.

9. Експериментирай с грима
Новите сенки или червило, които така отиват на тоалета ти, са прекрасна идея! Това, че отиваш на работа, не означава, че трябва винаги да се гримираш еднакво.

10. Лягай! Да спиш! Навреме!
Започвайки с новия си начин на живот, ти съвсем скоро ще забележиш, че си успяла да свършиш всичко, което си планирала, отпочинала си, а стрелките на часовника все още не са стигнали 23 часа. И това не е повод да изгледаш сериите от половината сезон на „Сексът и градът“ или пък три часа да висиш пред компютъра, правейки се на интересна пред момчето в чата.