Защо принц Хари няма да бъде кръстник на племенника си – принц Луис?

Защо принц Хари и Мегън Маркал няма да бъдат кръстници на принц Луи?

След като стана ясно, че кръстниците на най-младият член на великобританското кралско семейство са шест, но херцозите на Съсекс не са сред тях, целият свят изпадна в шок. Оказа се, че за кралското семейство това е нормално.

Ако в България традицията повелява кръстници на децата ни да са членове на семейството, то за кралското семейство нещата не стоят по този начин.

Когато кръщаваха принц Джордж (първото дете на Кейт Мидълтън и принц Уилям) кралският кореспондент Робърт Джобсън обясни, че чичо му няма да му бъде кръстник, защото „ще има важна роля в живота на Джордж така или иначе“.

А кои ще са кръстниците на принц Луи:

Никълъс ван Кътсъм – приятел от детството на Уилям и Хари;

Хари Обри-Флетчър – съученик на Уилям от колежа „Итън“;

Гай Пели – собственик на нощен клуб, организирал ергенското парти на Уилям, „съучастник“ на Хари в прословутите му партита без гащи;

Лейди Лора Мийд – баща й е приятел на принц Чарлз, а тя самата е далечна братовчедка на херцогинята на Корнуел Камила. Съпругът Й Джеймс Мийд е кръстник на принцеса Шарлот.

Хана Картър – приятелка от училище на Кейт Мидълтън;

Луси Мидълтън – братовчедка на Кейт, адвокатка;

Церемонията по кръщаването на Луи започна в 16 ч. местно време. Кралица Елизабет II и съпругът й принц Филип обаче я пропуснаха.