10 мисли на всеки младоженец преди сватбата

Нормално е както на булката, така и на младоженеца да им се разтреперят краката от притеснение преди сватбата.

Чувството е вълнуващо-страшно, като това, което човек изпитва при возене с увеселително влакче. Емоциите скачат нагоре и падат надолу в рамките на секунди, гади ти се и те напушва смях едновременно. Пълна лудница е да очакваш сватбата да настъпи. Бурята се успокоява чак когато младоженецът види булката да крачи към олтара.

Но няма да описваме блажения миг на спокойствие, който облива бъдещия жених, а трескавите мисли, въртящи се в главата му преди това.

1. „Ще се женя“!

Наистина, той е развълнуван, че се жени за любовта на живота си, най-добрия си приятел, партньора в престъпленията, повече от всичко.

2. „Недей. Да. Плачеш“.

Шансът да се разплаче по време на церемонията или изричането на клетвите е 50/50. Ситуацията кара дори и най-мъжественият мъж (няма по-подходящо словосъчетание) да се просълзи от умиление. Разбира се, какъвто си е мъжествен, той ще си повтаря безброй пъти, че не бива да плаче. Възможно е дори да се постарае да изплаче всичките си сълзи преди сватбата, за да не му останат никакви.

via GIPHY

3. „Трябва да си обръсна косата“.

В някакъв момент, на него ще му хрумне, че много снимки от церемонията ще бъдат закачени в рамка и сложени в дома ви. Образът му ще го преследва навсякъде. Когато седи в хола и гледа футболен мач. Когато си ляга вечер. Когато става сутрин. А прическата му изобщо, ама изобщо не изглежда както трябва. Това трябва да се предотврати и електрическата бръсначка е единственият изход. Сега е ред на неговия кум да го разубеди да прави каквито и да било драстични промени, тъй като едва ли бъдещият ти съпруг ще се вслуша в съветите ти.

4. „Трябва да пикая“. (Бихме написали „пишкам“, но един мъж никога не би употребил подобна дума.)

Много е важно да не се изпусне в гащите от притеснение. В крайна сметка, той трябва свърши само две елементарни неща по време на цялата церемония – да се появи и да не се напикае пред очите на всичките си познати. За него е важно да си напомни да отиде до тоалетната преди това. И ако ходенето до тоалетна веднъж е добре, то ходенето девет пъти е още по-надеждно.

5. „Дали не трябва да се откажа“?

Той не е способен да разбере сам себе си – дали наистина иска да се откаже или просто е много, много, много нервен. В 9 от 10 случая е второто. Така че, той започва да си натяква, че просто трябва да се стегне. Да си сложи костюма, а не да го разкъса и да избяга вдън горите. Да извърви пътя до олтара, без да спъне и падне. Да си каже клетвите, без да пелтечи. Ох, вече е изморен.

6. „Окей, само още едно питие за успокояване на нервите“.

Това е нормална мисъл, ако преди това е изпил само едно малко уиски. Това не е нормална мисъл, ако преди това е гаврътнал четири големи. Надяваме се, че някой ще го спре, ако стигне до деветото.

7. „Трябва да пия и пикая повече“.

via GIPHY

Той вече е влязъл в порочния кръг, където пие, за да се успокои и ходи до тоалетна, защото пие. Легендата разказва, че един младоженец останал да се върти в кръга за вечни времена, обикаляйки света, пиейки и пикаейки навред.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

8. „Ами ако тя не се появи“.

Какво ще се случи, ако отвлекат булката ми? За щастие, освен да се тревожи само за собствените си проблеми, той мисли и за това какво правиш ти. Със сигурност ще е покъртително, ако не се появиш на сватбата. Но какво ще стане, ако не се появиш, та ой си помисли, че си се уплашила и избягала от олтара като Джулия Робъртс в „Булката беглец“, но ти всъщност – О, НЕ – си била отвлечена от извънземни. Така де, това е невъзможно, но точно преди величественото сватбено събитие умът му е повече от размътен.

9. „О, значи така изглежда декорацията“.

Изведнъж, пред очите му ще се отвори един нов свят и предметите, за които просто е дал своето „да“ при срещата със сватбената агенция ще оживеят. И да, той ще проумее, че е бил прав да не му пука как точно ще изглежда украсата. Нали и без това тя е избрана по вкуса и желанията на булката.

10. Трябва да си пренапиша клетвите.

Категорично ужасна идея, която да му проблесне 30 секунди преди сватбата. Особено ако преди това е откачал, пил и ходил до тоалетна като ненормален.