17 здравни съвета от природата за по-добър живот

Природата е скрила в своето богатство всички съставки, които са ни нужни за здрав и пълноценен живот. В нашата галерия ти предлагаме само една малка част от нейните тайни, които ще ни направят по-здрави и щастливи

1.Пийте по два литра вода на ден и кажете край на болестите

2.Гроздето намалява риска от инфаркт, защото намалява нивата на холестерола и кръвното налягане.

3.Най-доброто време за сън е между 22:00 и 06:00 часа. Постарай се, да си лягаш преди полунощ, иначе съня не е толкова пълноценен.

4.Листата от тулси и босилек предпазват от рак.

5.Горските плодове съдържат голямо количество антиоксиданти , единствено годжи берри, сред плодовете, съдържа повече от тях.

6.Антиоксидантите се борят със свободните радикали и успокояват нервната система.

7.Целината има редица здравни ползи – понижава кръвното, намалява риска от рак, избелва зъбите по естествен начин и масажира венците ти.

8.Не яж тежки храни след 17:00 часа, можеш да закусваш по-обилно.

9. Но вечерята ти трябва да е лека.

10.Бананите са богати на калий и бедни на сол, поради което понижават кръвното налягане и предпазват от инфаркт. Освен това бананите зареждат с енергия и са задължителни за всички спортуващи.

11.При някои лекарства е противопоказно да легнеш веднага, след като си ги приела. Разходи се, ще помогне за усвояването им.

12.Сиренето е природен лек срещу безсънието. То съдържа триптофан, една от 20-те основни и незаменими аминокиселини за човека. Тя намалява нивата на стреса и ще ти помогне да заспиш по-лесно.

13.Сиренето помага при мигрени. То е богато на калций, който намалява главоболията. Освен това калцият и фосфорът в сиренето са полезен за костите ти.

14.Зеленият чай подобрява мозъчната функция. Хората, които пият зелен чай страдат по-рядко от деменция.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

15.Динята е много полезна за сърцето. Високите нива на калий свалят кръвното налягане.

16.Винаги пий повече вода сутрин, отколкото вечер. Така ще се радваш на по-добро храносмилане.

17.Не приемай лекарства със студена вода, пий ги с хладка или топла вода, за да се усвоят по-бързо.

18.В ягодите се съдържат съставки, които неутрализират т.нар. „пикочна киселина“, която може да доведе до подагра и камъни в бъбреците. Пий фреш от ягоди и череши, без подсладители, три пъти на ден, за една седмица.