21 неща, от които всеки брак (или сериозна връзка) се нуждае

Връзката между двама души е нещо специално и се нужда от грижи за да процъфтява.

1.Специално място

Това може да бъде любим ресторант или квартално кафене, където винаги ходите за напитка. Може да бъде парк или отдалечено място за почивка. Няма значение „Къде точно“,  важното е да има място, където сте създали спомените си заедно.

2.Добри обноски

„Моля“ и „благодаря“ не трябва да бъдат нещо, на което просто учите  децата си или казвате на непознат. Ако не друго, добрите нрави са още по-важни, когато сте женени. Казвайте „моля“ и „благодаря“ за всичко: За оправяне на леглото. За подаване на хляба и маслото. За разхождане на кучето. Бъди  любезен, мил и благодарен ,и за най-обикновените неща.

3.Твърдата вяра в „Докато смъртта ни раздели“

Трудните моменти винаги идват. Но те също така и отминават…

4. Да оставиш на другия последната хапка

Добре, може би не всеки път! Но понякога можете да пожертвате последното парче пай или последната хапка от любимото ястие.

5.Да се обличате по-специално един за друг

В нашето ежедневно общество вече  е приемливо да носите джинси и пуловер почти навсякъде. Но също така е хубаво да се облечеш с любимите си дрехи от време на време, за да покажеш, че правиш допълнителни усилия (както, когато се запознахте, нали ?!)

6.Прекарване на времето с друга двойка, която и двамата харесвате

Това засилва собствената ви връзка.

7.Да знаеш кога да кажеш „Съжалявам“ и кога „Прощавам ти“

Което се повтаря отново и отново. Да живееш с някого е трудно и всички сме несъвършени. Преодолейте гордостта си и знайте кога да я спрете. Непрекъснатото заклеймяване, обиждане или цупене и задържането на злоба не създават брак или връзка.

8.Споделени ценности

Противоположността може да привлича, но в дългосрочен план може да бъде трудно да се управляват различни вярвания. Близките възгледи за света, вярата и живота като цяло са това, което държи и двамата да действат и постигат общите нужди и цели.

9.Специални традиции

Разходки в неделя следобед. Подаръци за Коледа или Свети Валентин. Гледайте заедно любимия празничен филм. Общите ритуали ви поддържат близки и подчертават уникалното за вас като двойка.

10.Любовни бележки

Червило на огледалото. Хартийка пъхната в чантата на другия човек. Драсканица на края на списъка с хранителни стоки за покупка. Вашите бележки могат да бъдат палави или хубави, но е сладко да намерите бележка, която казва „Обичам те“, където най-малко го очакваш.

12.Отношение

Снизходителното говорене към другия човек, омаловажаването му и подлите закачки не са това, което поддържа брака в дългосрочен план.

13.Направете голям жест за годишнината си

  Независимо дали става дума за първата ви среща или  двадесетата годишнина, направете усилие. Билет за театър, кино, вечеря, среща за закуска – каквото можеш направи, за да почетеш деня, в който двамата сте станали двойка.

14. Комплименти към другия човек пред хора

Нека съпругът ви чуе да казвате нещо добро за него или нея на някой друг. Това си е вълнение, да чуете как ви хвалят, и освен това кой не се нуждае от случайно потупване по гърба.?

15.Случайни актове на хумор

Моята баба винаги казва, че е по-добре да се смея, отколкото да плача. Ако можете да погледнете нелепата, абсурдната страна на момента, вместо да се побърквате всеки път, когато нещо се обърка (независимо дали това е изгубен багаж, наводнени мазета или запушени мивки!), Ще бъде много по-малко вероятно да се откажете един от друг и да се разделите.

16. Време за себе си

Знайте кога да си вземете почивка, да посетите приятел или да подхраните вашите собствени интереси. Защото, да, понякога всички ние се сблъскваме с нервите на другите. Липсата може да накара сърцето да стане по-нежно и да нулира брояча на търпението.

17. Изключено време

Не е най-вдъхновяващото преживяване да се опитате да говорите с партньора си, когато сърфира в интернет или изпраща текстови съобщения. Създайте безкомпромисна зона (или време), когато взаимодействате помежду си и правите истински неща в реалния свят: Отидете да гледате залеза. Чуйте птиците да пеят. Разходете се. Направете нещо заедно, но НЕ се взирайте в телефоните си.

18. Да дадете възможност на другият човек да избере

Не през цялото време. Но от време на време нека другият човек да избере дейност или филм, дори ако това е нещо, което не ви харесва особено.

19.Ваш личен език и шеги

  Това е строго секретен код, който знаят само двама души на целия свят!

20 „Спомняш ли  си, когато?“ сесии

Възстановяването на добри спомени ще ви накара да се смеете, да усетите чувство на удовлетворение, че сте стигнали толкова далеч и да ви напомня защо се харесвате един друг на първо място.

21.Празнувайте малките победи

 Представяне, презентация която върви добре. Фактът, че най-накрая е петък. Често пренебрегваме моментите на малка, но истинска радост, която всеки ден прави живота ни по-хубав. Но те са важни. Излизайте и редовно празнувайте живота, който сте изградили заедно.

Източник: beu.bg