5 начина, по които лакът трансформира ръцете ти

Ако някога си снимала ръцете си веднага след маникюр, знаеш как неправилното осветление или неправилният цвят лак могат да накарат ръцете ти да изглеждат – искрено казано – грозни.

5 начина, по които лакът трансформира ръцете ти

Ето защо сме такива фенове на „контурирането с лак за нокти“. То е подобно на контурирането на лицето и има за цел да покаже ръцете и пръстите в най-добрата им светлина. Тайната му се крие в това, че съществува перфектен нюанс лак за всеки тон на кожата и всяко състояние на ръцете.

Не ни вярваш? Проучи нашия гид и след това се отдай на експерименти – лакирай се и се снимай на воля, докато не си доволна от резултата.

Ти искаш:

Ръцете ти да изглеждат по-млади

Насыщенный чистый коралл @sally_hansen_russia Complete salon manicure 540 Frutti Petutie. Очень мило и женственно смотрится на ручках. Ведёт себя ну просто восхитительно: на фото один средний слой без топа, который полностью просох минут за 10-15. – – – – – #sallyhansen #sallyhansen_russia #coralnails #nailsoftheday #nailartclub #nailart #nailitmag #nailitdaily #notd #looknaildecor #girlynailsdeluxe #polishlicious #nailpromote #unha #unhasdecoradas #nailartist #nailartwow #nailartoohlala #nailsoftheday #nailfashion #nails2inspire #nagellack #ongles #cutenails #nailru #nailrusecret #тегсообществанейлру2017 #maniinsta #маниинста

A post shared by Привет! Я – Настя (@lenivitsa) on

Избягвай твърде неоновите или твърде „детински“ цветове. На теб ти трябва цвят, който стои елегантно върху ноктите, като едновременно с това е добре пигментиран и изпъкващ върху кожата ти.

Светла кожа: меко розово с пудрен оттенък.

Светла до леко тъмна кожа: Огледай се за лак в ярко коралов нюанс.

Тъмна кожа: Избери богато, плътно оранжево.

Ти искаш:

Ръцете ти да изглеждат с повече загар

https://www.instagram.com/p/BakIwa0AoxX/

Опитай се да използваш цветове, които карат кожата на ръцете ти да изглежда по-бронзова – оранжево, жълто, зелено или пастел.

Светла кожа: Вземи си дълбоко зелен цвят, като този, в който са обагрени водораслите в океана.

Светла до тъмна кожа: Спри се на нюанс, нещо средно между розово и корал.

Тъмна кожа: На теб ще ти отива богато, плътно оранжево (както виждаш по-горе, то ще помогне на ръцете ти да изглеждат по-млади, така че си двойно печеливша от ситуацията).

Ти искаш:

Нокътната плочка да изглежда по-голяма

Понякога кожичките растат толкова интензивно, че закриват нокътната плочка до половината и не оставят никакво „поле за действие“ – къде изобщо да нанесеш лака? При някои жени положението е толкова неприятно, че кожичките покриват дори белия полумесец, който се намира в основата на нокътя. Те могат визуално да подобрят маникюра, като се спират основно на бели и пастелни нюанси. Благодарение на тях, нокътните плочки се открояват по-добре на фона на кожата и изглеждат по-големи.

Светла кожа: Опитай ретро розово.

Светла до тъмна кожа: Потърси изцяло бял лак, само с намек за син оттенък.

Тъмна кожа: Матово бежов лак е изборът за теб.

Ти искаш:

Нокътната плочка да изглежда по-малка

https://www.instagram.com/p/BajfYyWhtxs/

Разбира се, някои жени се оплакват от обратния проблем – техните нокти изглеждат „грамадански“ на фона на ръцете им. Тъмните цветове смаляват визуално нокътните плочки, но при избора на лак трябва да се съобразиш с тена си, особено през зимата.

Светла кожа: Вземи си дълбоко, електрическо синьо.

Светла до тъмна кожа: Сивото със сини подтонове ще стои много елегантно на пръстите ти.

Тъмна кожа: Тъмночервено, като добре отлежало вино.

Ти искаш:

Ръцете ти да изглеждат по-слаби

https://www.instagram.com/p/Bad0WeLDPtT/

Използвай естествени, ненатрапчиви цветове, които няма да привличат внимание към по-пухкавите ти пръсти и ръце. Целта ти е ноктите да се превърнат в продължение на пръстите.

Светла кожа: много светло, полупрозрачно розово.

Светла до тъмна кожа: Тук вече не е задължително да използваш полупрозрачен лак, светлобежовото те устройва идеално.

Тъмна кожа: Бежово с леко розовееща нотка.

източник: блясък