Бившият на Анелия – Калоян Арсенов вилнее с пистолет в центъра на София! За малко да убие младо семейство!

Калоян Арсенов, синът на министъра на екологията в правителството на Симеон Сакскобургготски – Долорес Арсенова, надмина по наглост и безнаказаност даже закоравелите мутри от зората на демокрацията.

31-годишният министерски наследник бе арестуван от полицаи от Четвърто РПУ в София посред бял ден в сряда след вулгарна пиянска и наркоманска оргия в заведение в столичния квартал „Лозенец”, завършила с безразборна стрелба, пише „УИКЕНД“.

Арестът на Калоян Арсенов и други членове на компанията му бе крит часове наред от МВР, след като още по обяд в сряда десетки жители на столичния квартал „Лозенец” алармираха, че видимо пиян и надрусан младеж е открил безразборна стрелба на улица „Цветна градина” в близост до детска градина и десетки жилищни сгради.

Пияният Калоян Арсенов е бил задържан заедно с друг виден синковец – Йордан Златев, наследник на дупнишкия мафиот Злати Златев – Златистия, който доскоро излежаваше присъда за убийство с пушка в дискотека.

За щастие Йордан и приятелят му Калоян не успяха да повторят „геройството” на Златистия. Куршуми, изстреляни от тях по чудо не убиха невинни хора, след като рикошираха в жилищни сгради на улица „Цветна градина” и потрошиха прозорците на младо семейство с малко дете.

„Стреляха! Аз първо въобще не разбрах, че е стрелба, но точно се прибирам вкъщи и мъжът ми казва: „Пази се, стрелят с пистолет!”. Чак после видях, че и двата прозорци са изпотрошени. Убедена съм, че стреляха от заведението, там имаше двама много пияни и агресивни. От снощи се пие тук и се стреля. Минават малки деца от близкото училище, но на никой не му пука. Не смеят да подават сигнали срещу това заведение, защото тук не се събират случайни хора, а мутри”, коментира пред БНР столичанка, чието жилище е пострадало от куршумите.

Едва след като медиите проявиха засилен интерес кои са мутрите, дръзнали да стрелят в 13,40 часа на обяд с боен пистолет в центъра на София, от вътрешното министерство признаха, че задържани за пукотевицата са Калоян Арсенов и Йордан Златев.

Двамата заседнали в тузарско заведение в „Лозенец” заедно с още над 20 милионерски синчета още предната вечер, за да празнуват. Според оскъдната информация за повода на тържеството, то било организирано от Йордан Златев, на когото му се родило дете. Други твърдят, чеорганизаторът на разгулното парти, завършило с безразборна стрелба е Калоян Арсенов, който също стана баща преди около месец. Тогава съпругата на наследникът на Долорес Арсеновароди момченце, кръстено Давид, а Арсенов събра над 200 човека на купон в помпозния чалга бар „Дъ Уан”, помещаващ се в предверието на Телефонната палата.

Новият шумен гуляй на 31-годишният Калоян и аверите му продължил цяла нощ и завърши около 2 часа следобед в сряда, когато няколко патрулки отцепиха цялата улица „Цветна градина” след многество сигнали на телефон 112 за стерба с пистолет.

Униформените ченгета заварили покъртителна гледка – едва държащите се на краката си Калоян Арсенов и синът наЗлатистия да ръкомахат с ръце в заведението, докато фолк певецът Радо Шишарката им пее на ухо вечния си хит „Тигре, тигре”.

Минути по-рано двамата пияни и надрусани младежи стреляли пред заведението, като изстреляли поне два пълнителя куршуми. Стресирани жители на елитния квартал „Лозенец” подали множество сигнали до 112. „Беше като в Кербала, все едно се водеше улична война. Стреяше се на поразия”, свидетелства ужасен очевидец.

Собственик на пистолета „Глок” е Калоян Арсенов, който има разрешително за оръжие. Той обаче не признал, че е стрелял, а вината му била поета от сина на Злати Златистия.

За всеки случай полицаите са взели натривки и от двамата самозабравили се синковци, както и от още трима мъртво пияни купонджии. Проверка с дрегер установила, че абсолютно всички на партито са солидно пияни и дрогирани с кокаин. Според непотвърдена официално информация, ченгетата са конфискували близо 7 грама кокаин, открит в джоба на един от купонджиите.

Той признал, че дрогата е била купена от сина на Долорес Арсенова. У фолк певеца Радо Шишарката пък ченгетата открили над 3000 лева, които се оказали хонорар за участието му и щедри бакшиши, мятани от празнуващите келеши.

Калоян Арсенов и синът на Златистия Йордан са арестувани, а срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения.

По-суровото наказание ще отнесе този, който е стрелял с пистолета, но със сигурност наследникът на министър Долорес Арсенова ще бъде подсъдим, най-малкото защото е предоставил пистолета си на друг и не го е съхранявал правилно.

Санкциите, предвидени от закона за това нарушение, са до 3 години затвор.

Източник: ХотАрена