Двете лица на шеф Петров крият страшни тайни!

Шеф Петров показва във ВИП Брадър лицето на българския модел да станеш успешен върху гърба на другите.

Той без да иска демонстрира как се държат богатите у нас, как амбицията ги изяжда и бавно убива всичко човешко.

Държанието му в Къщата е тоталитарно безкомпромисно и всеки, който дръзне да му противоречи, пада под ножа. Той не се свени да нарича другите глупаци, предатели, ла*на, долни твари, тъпаци и каквото му дойде на ум. Единствена Мария го заплаши със съд, но той й се изсмя и каза, че има достатъчно познати, ще я върти в съда 15 години и накрая тя ще остане с пръст в уста и сума ти пари, платени за адвокати.

Не е ли това поведението на всеки новопръкнал се бизнесмен? Наглост, безкомпромистност, грубост, унижение, мачкане направо на кайма? А след това, когато усети, че всички са ревнали обидени и размазани, изведнъж им прощава и ги гощава с някоя топла манджа и пиперливи комплименти. И те като марионетки пак го наобикалят, за да чуят поредната му презентация и поредната лекция я за краставицата, я за ползата от млякото.

Той е узурпирал кухнята, следи хладилника денонощно и никой не смее да си намаже и филийка с масло, или да си вземе някакъв плод, без да си навлече гнева му. Защото счита, че кухнята е негова собственост и даже се учудва искрено, че някой иска да си направи супа например.

Всяка сутрин до късно вечер цялата къща вони на пържен  лук, печено месо и чушки, запръжки, изкипяло мляко и съквартирантите миришат на готвачи, въпреки че се къпят по три пъти на ден. Плахият им протест предизвика лавина от обиди, грозни думи. И удряне в гърдите. Една европейска, две световни титли за готварско майсторство, вие трябва ръка да ми целувате, че ви готвя, а не да мрънкате, изрева той.

И ако Петров е пример за преуспелия българин, гаден, нападателен, винаги прав, то първата му жертва Антон  Стефанов явно е символът на българската журналистика. Той пое всички обиди по свой адрес, че е безличен, че е страхливец, че е мишка и даже, че като умре три дни няма да има кой да го намери, а после на погребението му няма да се явят повече от трима души, даже толкова няма да се съберат.

При подобно унижение, уважаващ себе си човек не би проговорил на палача си. Би мълчал до края на предаването, каквото и да му коства това. Или би застанал очи в очи с Петров и  би му отговорил подобаващо.

Стефанов реагира наистина като мишка и се скри да ближе раните си, даже плака, че е отлъчен от стадото. И в първия момент, когато шефът реши да му подаде ръка и да го приласкае, се метна в прегръдките му.

Коментаторите обаче не видяха, или се направиха, че не виждат най-горещата сюжетна линия в шоуто. Наглостта на новобогаташите и сервилността на журналистите.

Защото тази тема не е удобна.

Ще говорим за любов.

Нищо, че в Къщата от любов ще се избият, а гласът на шефа и крясъците му карат участниците да сънуват кошмари.