Емануела е новата певица на годината! (Резултати + гласуване)

За отрицателно време Емануела успя да сложи конкуренцията в „Пайнер“ в малкия си джоб.

Въпреки че е в димитровградската компания от около година, Емануела определено е едно от най-хитовите имена и един от основните претенденти за топ призовете на годишните награди. След като Джена, Емилия и Галена наблегнаха на бебетата, вместо на хитовете, Преслава се надява да затвърди разклатените си позиции и отново да обере статуетките, които май не й се дават толкова за заслуги.

Сега, обаче, пред Преслава се появява нова заплаха. Тя е с името Емануела и се е заканила да мине през нея като товарен влак. А феновете й я подкрепят всячески. От началото на седмицата бе отворено гласуването в различните категории и само за броени часове стана ясно кои са фаворитите на феновете.

Емануела има пет номинации в категория „Клип на годината“ – повече от всеки друг изпълнител. По актуални дании, дуетът й с Константин „Не ме заслужаваш“ води в своята категория над вторият хит „Пей, сърце“ с около 200 гласа. Двете парчета са и пряко конкуренция в категорията„Песен на годината“, като Еми и Коцето все повече стопяват разликата.

Изпълнителката на „20 лева“ е категоричен победител в категория „Най-прогресиращ изпълнител“ със събрани близо 3200 гласа за три дни. Тя остава ДесиСлава, Галин и Емилия доста зад себе си и доказва, че 2016-та наистина бе най-успешната за нея.

Но, най-важни си остава наградата „Певица на годината“. Дори на този начален етап на гласуването, Емануела не дава никакви шансове на Преслава да я грабне отново. Така изпълнителката ще се превърне в първата, успяла да разруши хегемонията й.

Засега Галена води на Емануела само с педесетина гласа, но феновете на певицата с изумрудените очи са категорични, че ще направят своята любимка победител, защото наистина го заслужава! Така ще се докаже кой е истинският любимец на феновете, когато те имат волята да избират победителител.

Тази година гласуването ще протече по малко по-различен регламент и ще премине през два етапа на публично гласуване. Първият етап е „Официалната селекция“, в която от представените за гласуване имена и заглавия, зрителите трябва да определят своите 3 фаворита.

Вторият етап е „Финалното гласуване“, в което от 6 предложения, зрителите ще изберат само 1 фаворит, според тях заслужаващ да бъде Номер 1 в съответната категория. Освен всичко друго,тази година за пръв път гласуването е и напълно прозрачно и феновете могат да следат временните резултати, което се извършва тук.