Кайли и Кендъл Дженър лекуват акнето с ацетон и сух лед

Ацетонът вече не се използва само за сваляне на лака от ноктите, както досега. Учените го смесват съставката със сух лед, за да ексфолират, почистят и избистрят лицето.

На нас идеята ни звучи леко абсурдно, но се оказва, че когато ацетонът е нанесен внимателно от професионалист, който знае какво прави, резултатите не закъсняват. Сместа нежно отстранява мръсотията и себума, които запушват порите и причиняват появата на пъпки.

Заради сухия лед вътре, процедурата за лице се нарича Slush, което в приблизителен превод на български е „Скрежина“, подобно на сладката напитка от сок и натрошен лед.

„Нашата процедура против акне започва със студено ексфолиране със сух лед, увит в марля и потопен в ацетон – обяснява Холи Бучко, козметик в един от салоните, предлагащи услугата.

– По този начин почистваме горния слой на кожата, премахваме грима и излишния себум. Намаляваме и броя на бактериите, което успокоява възпалителните процеси, съпровождащи акнето“.

Двете сестри Дженър дължат блестящата си кожа на процедурата Slush.

Според Бучко, процедурата е подходяща не само за хора с акне, а за тези, които искат да преборят хиперпигментацията и цялостния вид на кожата.

Козметичката на звезди, Кристи Кид, наскоро разкри, че нейните клиенти Кайли и Кендъл Дженър се подлагат на подобна процедура – сух лед, потопен в течен азот.

Според някои дерматолози, по-добре е да се използва само сух лед, защото не е толкова студен, колкото течния азот, а и няма риск да раздразни чувствителната кожа.

Източник: cosmopolitan.bg