Как да съхраните парфюмите си за по-дълго време

Любовните отношения между жените и техните парфюми е един безкраен роман.

Всяка от нас има един ежедневен парфюм и поне още един, който пази за „Специални случаи“.

„Имам парфюм за дните, в които ще правя секс“, разказваше дори edna приятелка. „В останалите се пръскам с друго“.

Обичаме и да подреждаме парфюмите си като малки съкровища, да ги пренареждаме на тоалетката и да им се радваме.

парфюм

Снимка: Thinkstock

Неправилното съхранение обаче може да повреди така обичаните ни ароматни притежания.

И макар да няма понятие като „развален“ парфюм, може да промени аромата си, да изветрее по-бързо и изобщо, да се превърне от съкровище в отпадък.

Как да съхраните парфюмите си за по-дълго време прочетете тук:

Дръжте флакона колкото се може по-далече от слънчевите лъчи и топлината. Под действието на тези фактори, парфюмът променя цвета и аромата си. Да се съхранява флаконът на тоалетката, също не е добра идея, външните въздействия върху нея рано или късно ще му повлияят, дори да се намира в тъмната страна на стаята.

Не съхранявайте аромати в хладилника или в банята. Студът също може да разруши структурата, както и топлината. Всяко изменение на температурата може да стане пагубно за уханието (да промени цвета или мириса…)

Най-бързо своите качества губят ролоните и твърдите парфюми. Но те имат и своите преимущества. Лесно се нанасят, няма риск, че ще го сложите не където искате. Трябва обаче да помните, че тази форма е с много кратък живот. Тях може да ги разглеждате като вариант за пътешествия, но не повече.

Ако сте свикнали да имате повече от един любим аромат, готов да ви служи точно до огледалото, то е добре да ги държите в оригиналните хартиени кутии, в които са купени.