Кинопремиерите през октомври

Кинопремиерите през октомври

По всичко личи, че есента на 2017 г. е сезонът на страшните филми. “То” по едноименния роман на Стивън Кинг кове рекорди.

Само за няколко седмици от премиерата си през септември, хорърът вече гони първенството за най-успешен страшен филм на всички времена.

Ето че през октомври предстоят премиерите на още две дългоочаквани заглавия в жанра – “Майка!” и “Снежният човек”.

“Майка!”

Премиерата на последния филм на режисьора Дарън Аронофски, с оригинално заглавие “mother!”, е на 13 октомври. Съвсем не сме сигурни, че ще е поредният му шедьовър, какъвто без съмнение беше “Черен лебед”. Убедени сме обаче, че филмът не оставя публиката равнодушна.

Причината е, че режисьорът умее да си играе с най-ниските струни на психиката и да измъква неподозирани качества от своите актьори (“Реквием за една мечта”). Понякога такива, които носят Оскар (Натали Портман), а на други им коства кариерата в А-листа на Холивуд (Дженифър Конъли).

Случаят тук е още по-любопитен, тъй като Аронофски режисира гаджето си и една от най-популярните актриси в момента – Дженъфър Лорънс. За да е още по-привлекателно – партнира й Хавиер Бардем.

“Снежният човек”

Премиерата на напрегнатия психотрилър (The Snowman), в който Майкъл Фасбендър преследва зловещ сериен убиец, е на 20 октомври. Базиран по романа на норвежеца Ю Несбьо, филмът обещава да е страшен, както само скандинавците го умеят.

Първоначално е трябвало да бъде режисиран от Мартин Скорсезе, но в крайна сметка е поверен на Томас Алфредсон (“Дама, поп, асо, шпионин” и “Покани ме да вляза”). Той събира Фасбендър, Ребека Фъргюсън, Джей Кей Симънс, Шарлот Генсбур и др. Вестник “Гардиън” пише: “Сериозен филм, направен от сериозни хора”, така че очакванията са нещата да са много сериозни.

“Довиждане, Кристофър Робин

Тази семейна приказка е, за да отпуснем малко нервите, опънали се от първите две заглавия. Филмът е биографичен – за създателя на “Мечо Пух” Алън Милн, а премиерата му е насрочена за 13 октомври.

В ролите са Донал Глийсън като Алън Милн и Марго Роби като неговата съпруга Дафне. Лентата разкрива отношенията на писателя с неговия син, като очакванията са да бъде трогателна. Режисьор е Саймън Къртис (“Моята седмица с Мерилин”).

 

 

Blade Runner 2049″

Това ще да е черешката на тортата. Първите реакции от проекта на Денис Вилньов са изключително положителни, а очакванията са, че това ще бъде един от редките случаи, в които продължението е по-добро от оригинала.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Премиерата на “Blade Runner 2049” е на 6 октомври, а звездите са Харисън Форд, Райън Гослинг, Джаред Лето и др. Преди ден режисьорът сподели, че първоначалният му избор за злодея Ниандър Уолъс е бил легендарният изпълнител Дейвид Боуи, който е повлиял на “Блейд Рънър” по много начини. Оттук можем да съдим, че критиците ще гледат Лето под лупа.

Западни журналисти вече видяха филма, но все още нямат право да публикуват своите ревюта. Пресата обаче много се развълнува от видяното и възторжените реакции в социалните мрежи не закъсняха.

Критиците са единодушни – това е най-добрият филм на Вилньов (“Първи контакт”). Наричат го още ” sci-fi шедьовър”, “дълбок жанров филм, който рядко се вижда”, “визуално ти отнася главата”, “фантастичен” и т.н.