Кралица Елизабет II награди Виктория Бекъм с рицарски орден

Дизайнерката Виктория Бекъм и актьорът Марк Райлънс са някои от личностите, отличени от кралица Елизабет Втора и включени в традиционния й новогодишен списък.

Виктория стана офицер на Ордена на Британската империя – отличие, което притежава съпругът й – футболистът Дейвид Бекъм, от 13 години.

Певицата стана световноизвестна с групата си Спайс гърс през 90-те години на миналия век. Тя лансира своята първа модна марка през 2006 г. Лейбълът й е пред закриване, тъй като бившата певица не е депозирала навреме годишния си баланс, пише БТА.

Актьорът Марк Райлънс получи от кралицата рицарско звание за своя принос за британския театър. Той е считан за един от най-добрите театрални актьори от своето поколение. Но той получи световна слава от филмовия екран, като през 2016-а на 56-годишна възраст взе „Оскар“ за най-добра поддържаща роля в лентата „Мостът на шпионите“.

Рицарско звание получи на 81-годишна възраст и фотографът Дон Макълин, който отрази много военни конфликти – от Виетнам до Близкия изток, от Африка до Латинска Америка. Миналия месец той посети Ирак и засне кадри от битката за град Мосул.

Бившият певец на групата Кинкс Рей Дейвис също беше отличен от кралицата.