Най-добрите приятели според зодията

Всички представители на зодиака могат да се похвалят със завидни качества в приятелството си, но има 3 зодии, които винаги правят изключително впечатление с приятелските си взаимоотношения.

Лъв

Лидер, той пази гърба на приятелите си. Защитава ги от неблагоприятните ситуации, за което държи да му изказват нужното уважение. Но предприема необмислени  ходове и често съжалява.

Затова е безкрайно благодарен на приятелите си, когато му дават   реални съвети. Но той все пак е хищник, добродушен хищник. Водещ принцип е справедливостта, след това е ред на нетърпението, което го обзема. Обича всеки да си знае мястото.

Лъв

Съвместимост
Лъвът се разбира прекрасно с огнените знаци.  Начинът, по който усещат живота, е сходен и той оценява това преимущество. Често обаче настъпва разрив в отношението заради борбата за надмощие между него, Овена и Стрелеца.

С въздушните знаци се разбира много добре, с изключение на желанието им за свобода и лично пространство. Водната стихия е подходяща за тях в един по-късен етап от живота им. Това се отнася и за земните, защото тогава Лъвът е склонен да оцени прагматичния характер на земята.

Козирог

Да, това е амбициозният знак. Винаги има цел, никога не прави нищо просто ей така. Завоюва всичко, което реши. Добър и верен приятел, той винаги ще ви помага в трудни моменти. Приятел закрилник, стига да успее да повярва в себе си и в собствените си възможности.

Никак не обича компромисите. Често обаче, обсебен от работата, не намира време за приятелите си. Интелигентен, внимателен и много изтънчен, той е перфектният домакин. Лоялен към приятелите си, единствено служебните задължения може да го спрат.

СъвместимостКозирог

Козирогът се разбира прекрасно с другите земни знаци, отношенията са им базирани на взаимна полза, в добрият смисъл на думата. С помощта на водните знаци, той успява да изрази себе си и своите чувства.

Твърде възможно е да се получи красиво и трайно приятелство между него и Рибите. Хиперактивността на огнените знаци смущава работохолика, от друга страна те го стимулират да рискува. От въздушните знаци  получава интелектуални стимули, но трябва да се научи да уважава и приема различния им мироглед.