Само за жени: Списък с нещата, които дразнят мъжете – избягвайте ги!

Говорят си двама мъже. Единият се оплаква на другия: Ееех, Пешо, Пешооо, преди можеше да си намериш жена, която готви като майка ти, а сега какво? По-вероятно е да откриеш такава, която пие колкото баща ти.

Злоупотребата с алкохол наистина е сред нещата, които най-много отблъскват един мъж. Има обаче и други фактори, които могат да го отдалечат, съобщава „24 часа“.

Ето кои са 12 от най-възможните причини мъжете да бягат като попарени от жената.
Досадна сте

Почти никоя досадна жена няма да си признае, че е такава. Нито ще го осъзнае. Нивото на правилната самооценка при тези дами твърде често е под санитарния минимум.

Ако вие звъните на мъжа през половин час, нанасяте се в дома му след едва 3 срещи, проверявате телефона му, мейла, търсите хакери, които да разбият паролата му за фейсбук, питате го постоянно къде и с кого е, вдигате скандал в колко се прибира, без дори да имате отношения, карате му се за хвърлените на пода чорапи, нямате личен живот и затова намирате за удачно да съсипете неговия – да, вие сте не просто досадна, а и обсебваща. Най-обикновено мъжете до такива жени биват наричани от приятелите си “чехльовци”. Колкото и толерантен и добър да е, нито един представител на силния пол няма да търпи достатъчно дълго подобен етикет. И ако вие не го освободите от тежестта на чехъла си, то той не само че ще се измъкне сам, а и ще ви замери с него.

Прекалено екстравагантна прическа

Проучване в известно мъжко списание показва, че почти 70% от мъжете си падат по дългокоси жени.

Не това е най-важното обаче. По-интересното е, че представителите на силния пол са отбелязали, че харесват тези без специална прическа. Падат си по равна и свободно пусната коса без фиксация с лак, удължители и букли.

Като причина за това повечето от тях изтъкват, че едно от нещата, които им доставят най-голямо удоволствие, е да могат да прокарат пръсти през косата на дамата. Това няма как да се случи, ако сте я застопорили с един флакон стилизант или е избръсната в едната част.

Към нещата, които ги отблъскват, мъжете са добавили и нестандарните цветове. Трима от всеки 5 твърдят, че прекалено екстравагантният външен вид на жената ги смущава и ги кара да се срамуват, вървейки по улицата.

Носите твърде много грим

Навярно, прочитайки това твърдение, много от маниaчките на тема грим ще скочат и ще кажат, че зад тези думи стои жена, която си няма ни най-малко понятие от козметични и разкрасителни процедури.

Напротив, твърдението идва от човек, който е на “ти” и с оконтуряването (техника за скулптуриране на лицето – бел. авт.) и с бюти блендера (гъбичка за разнасяне на фон дьо тен – бел. авт.). А и не само.

Виждайки жена с тежък, макар и професионален грим, мъжът някак го е страх дори да ви докосне, за да не остане нещо по пръстите му. Можете да изглеждате хубава и без да сте като мумифицирана. 90% от мъжете в Лондон твърдят, че предпочитат жена с малко грим, защото по-този начин изглежда по-млада и невинна. Изкуствените мигли, очертаните извън контура устни и грешният цвят на фон дьо тена са топ 3 на нещата, които отблъскват.

Правите скандали на обществени места

Няма нещо, което да отблъсква един мъж повече, отколкото нервната и истерична жена. Ако поне веднъж сте ставали свидетел на ситуация, в която на съседната маса в заведение дама вдига скандал пред половинката си, сами знаете колко грозна е гледката. Същото се отнася и за жените, които правят сцени от болезнена ревност.

По-природа мъжете са по-уравновесени и излизат по-трудно от контрол. Затова силният пол търси същото в своята избраница – спокойствие.

Много дълъг маникюр

Късите и поддържани нокти остават номер 1 сред мъжките предпочитания. Дългите арт изпълнения в повечето случаи са много стресиращи за мъжа. Той не е съвсем убеден дали не сте сокол, който иска да го сграбчи в ноктите си, или пък нежна и изтънчена дама.

Дългият и остър маникюр е демоде от около две години за щастие на мъжете.

Висите постоянно на телефона

Преди хората излизаха навън, за да си поговорят и да се видят, а сега можете да видите няколко души, които седят на една маса и всеки от тях държи телефон в ръка. По-често срещано е при жените, които си проверяват новините във фейсбук, както и колко харесвания имат на някоя снимка. Програмите за обработване на фотоси им отнемат поне още толкова време. Сред нещата, които дразнят най-много един мъж на среща, е, ако жената не изпуска телефона си от ръка. Те считат това за неуважение и липса на живот в реалността.

Почитателка сте на нощния живот

Вие живеете за уикенда. Познавате всички заведения в града. Навярно посещавате тези места, за да срещнете принца на белия кон. Колко от познатите ви със сериозна връзка са се запознали с половинките си в дискотека? Нула?

Не се заблуждавайте, че щом един мъж посещава нощен клуб, одобрява същото и за жената. За сериозна връзка той търси дама, която да е отговорна и улегнала. Наясно е, че няма да я открие в бара. Това, разбира се, не означава, че трябва да седите затворена у дома или никога да не посещавате нощни заведения. Всичко с мярка е допустимо.

Прекалявате със солариума

Прекалените количества не водят до нищо добро, за каквото и да става въпрос. Макар и потънал в нафталинова забрава от съвременните и модерни дами, солариумът все още е актуален.

Мъжете имат много точно определение за тези, които прекаляват с него. Ако не искате да бъдете неговата “препечена филия” вместо шоколадово бонбонче, не злоупотребявайте с вредните лъчи. Каквито и ексфолианти за кожата си да използвате, след всяка следваща процедура тя изглежда все по-обтегната и суха. Вместо секси това по-скоро е отблъскващо.

Кльощава сте

Всяка жена, която прочете тази точка, ще си каже: “Да бе, да! Мъжете искат слаба жена.” Само тези, които страдат от ниско тегло, могат да ви покажат истинската страна на този въпрос. Силният пол си падал по кльощави дами? Да, ама не.

Според проучване сред мъже между 25 и 50-годишна възраст с две възможности – избор между кльощава манекенка и пищното дупе на Дженифър Лопес, почти 85% избират втория вариант. Съмнявайки се в достоверността на тази класация, проведох лично проучване измежду моите познати. С изненада установих, че процентът на обвързаните ми пищни приятелки е по-голям, отколкото на много слабите. 18 от 20 добре изглеждащи мъже ми отговориха, че обичат “да има какво да пипнат” по жената.

Повечето от кльощавите жени, които познавам, ми казаха, че откакто са загубили значителна част от теглото си, мъжкият интерес към тях също е намалял.

Въпросът не е само във физическите възприятия на мъжа, а се крие и в психиката им. Жените с крушовидна форма на тялото се приемат като най-плодовити от психиката на срещуположния пол. Съответно тези, които са с много ниски килограми, несъзнателно дори за самия мъж, поставят бариера в мозъка му. Силният пол чете това като неспособност за създаване на поколение и се отдръпва.

Не умеете да ходите на високите си обувки

Ако не умеете да ходите на токчета добре, просто не го правете. Мъжете умират да се присмиват на жени, които не могат да вървят с високите си обувки. Вместо да предизвикате ефекта на възхищението, е по-вероятно да стане точно обратното.

Подбирайте модели, които да са точно толкова високи, колкото можете да понесете.

Лош дъх и изкуствени зъби

“Коя съвременна жена би си позволила да има лош дъх?”, ще си кажете. Истината е, че доста го правят. Сред тях и такива с перфектна външност. В днешно време се наблюдава тенденция момичетата с най-лъскава “опаковка” да са най-немарливи – независимо откъм устна хигиена или такава в дома.

Хубавата усмивка, приятният дъх и нежната кожа на ръцете са сред първите неща, които правят впечатление на силния пол. Под хубава усмивка нямам предвид да сте на 25 и устата ви да е пълна с фасети. Съвсем скоро попаднах на ужасяващ случай на младо момиче, което до такава степен се бе обезобразило с хиалурон в устните и с изкуствени зъби, че просто не можеше да си затваря устата, камоли някой да разбере какво точно иска да каже. Бъдете премерени с подобни “разкрасителни” процедури, защото в повечето случаи последствията остават за цял живот.

Нямате цели

Мъжът е привлечен сериозно от тази жена, която има цели и иска да гради семейство. За съжаление, днес повечето млади момичета изобщо не се вълнуват от такива сериозни неща. Всекидневието и целите им се свеждат до това как да открият по-платежоспособен спонсор, който да им осигури спокойно бъдеще, коя дискотека да посетят в събота вечер и колко кубика силикон да си поставят. Повечето от съвременните млади жени не умеят да мият чинии, считат готвенето и прането на чорапи за срамно и едва на 25 са вече обезобразени от лицеви пластики. Имат подобие на устни, наблъскани със съмнителна течност, и по-скоро приличат на клонинги. Задължително имат снимка със своя фризьор гей и се отбелязват поне от едно нашумяло заведение седмично. Самоопределят се като “модели”, защото не могат да измислят какво точно работят. Е, защо тогава мъжете се заглеждат именно по такива? Това ли си помислихте?

Съвсем на място е думата “заглеждат”. Силният пол само се заглежда и се забавлява с такива персони, но никога не би взел тази жена за законна половинка и майка на децата си. Ето защо повечето от гореописаните често завършват просто като любовници на някой семеен мъж.