Възможно ли е приятелството между мъж и жена?

Много се е писало и говорило по тази тема. Признати психолози и сексолози също са давали мнението си по въпроса – обикновено, отговорът е, не. Но…

От както се помня приятелите ми се състоят от една-две приятелки и три-четири момчета. Още от малка ме влекат калта, пръчките и „мъжките разговори“.

Някои биха казали, че приятелството между срещуположните полове е възможно в детската възраст. Но е неоспорим факт, че от четири годишна възраст до сега (22 години) аз съм единственото момиче в компанията.

Защо е хубаво да имаш мъже за приятели?

1.Няма конкуренция

Докато женското приятелство е обвързано с интриги и постоянна конкуренция – коя е по-слаба, по-красива, по-умна, по-желана и т.н., то при приятелството между момиче и момче те липсват.

2.Твоя приятел няма да спи с гаджето ти

Да, тя ти е много добра приятелка, но това не й попречи да спи с гаджето ти…

3.Те винаги дават добри съвети

Харесала си някого и се чудиш как да го накараш да те покани на среща? След като го обсъдиш детайлно с приятелките си, попитай и най-добрия си приятел – той ще ти даде наистина правилния съвет.

4.С тях е по-забавно

Обичам приятелките си и времето прекарано с тях. Но, обожавам времето прекарано с приятелите ми мъже. Разговорите не се въртят само около момчета, дрехи и клюки.

5.Можеш да разчиташ на тях. НАИСТИНА.

Боли, но в един момент ще осъзнаеш, че за твоите приятелки – ти си може би, последна в списъка с приоритети. Те почти никога няма да ти помогнат, ако имаш проблем. Ако си в емоционална криза- да. Но с реален проблем – никога. Мъжете от друга страна са лоялни и никога няма да те изоставят, когато си в беда. Те винаги ще са до теб и ще ти помогнат.

Защо мъжете харесват да имат жени за приятели?

1.Могат да разкрият емоционалната си страна

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Мъжете мразят да са слаби в очите на другите. Не харесват и да показват, че имат чувства. Но те са не по-малко емоционални от нас. Но тази емоционална страна не могат да я покажат пред мъжката компания, защото веднага ще му лепнат прякора „женчо“. Но, ако я покажат на момиче, което му е приятел, тя няма да му се присмее, напротив ще го изслуша, ще поговорят и ще бъде разбран.

2.Ние също даваме добри съвети

Мъжете също искат мнението на своите жени-приятели, когато са си харесали някоя мацка. Все пак ние разбираме женската природа и „женския речник“.

Но, за да запазите крехкото приятелство с приятелите си мъже е важно да запомните някои неща:

  • Когато излизате с мъжката компания не се обличайте предизвикателно – дънки и тениска са напълно достатъчни. Все пак, не искате да загубите най-добрия си приятел, защото е започнал да ви възприема по различен начин.
  • Не флиртувайте. НИКОГА!
  • Всякакви целувки, секс-приказки и секс са забранени!
А вие, как мислите? Възможно ли е приятелството между мъж и жена? Споделете в коментарите.

Автор: Габриела Димитрова