Владо Карамазов ще бъде един от новите персонажи в „Откраднат живот“ и още любопитни разкрития

Владимир Карамазов, известен като звездата на „Народния театър“, ще бъде един от новите персонажи в шестия сезон на „Откраднат живот“, чийто снимки трябва да започнат много скоро.

Самият той намекна за това между редовете в статия в своя официален сайт, посветена на неговата близка приятелка – сценаристката на хитовата поредица Христина Апостолова. 

Дружбата помежду им датира от дълги години, но двамата се сближават много по време на „Сървайвър“ – риалити формата, на който Карамазов бе водещ. В предаването за оцеляване в джунглата актьорът попада след кастинг, но в него намира двама от най-добрите си приятели и до днес.

Един от тях е Христина, а другият – продуцентът на „Сървайвър“ и на „Откраднат живот“ Евтим Милошев. Не е тайна, че в момента Апостолова и Милошев съжителстват на семейни начала, след като тя заряза актьора Димитър Рачков.

В статията си Карамазов разказва какви усилия и безсънни нощи коства докторския сериал на сценаристката, която стои зад сюжитети в „Откраднат живот“ от първия му сезон, досега.

„Много се гордея с нея. Тя е човекът, който създаде този сериал и който го реализира. Направи го по начин, по който аз съм сигурен, че никой човек на цялата планета земя не може да направи. Тя е главен сценарист на всички 5 сезона или 190 епизода.

Цялото това количество е минало през нейния ум и нейните пръсти – в чудовищно кратки срокове и под невероятен стрес. Смайващо е какъв огромен зрителски интерес предизвика този проект. Зад всичко това стои чудовищен труд на шепа хора и най-вече на Христина“, възхитен е Карамазов.

Той разкрива още, че Апостолова е работила под огромен стрес, включващ периоди, в които не е спала по два-три дни. Многократно е правил опити да я накара да се откаже, но професионализмът й, но страстта към професията са надделявали всеки път.

„През последните години много съм се притеснявал за нея. Не ядеше. Работеше под жесток стресСтрес, защото времето никога не стига и защото, ако не напише дадената серия на другият ден няма какво да се снима и заради нея процесът може да спре.

Машината да спре заради това, че тя не е успяла. Но тя такова нещо никога не би позволила. Ако трябва ще умре, ако трябва няма да вижда децата си седмица, ако трябва няма да яде, ако трябва ще се разболее, но серия ще има.

Беше ужасно. Аз я карах да го зареже. Многократно я убеждавах, че това е нечовешко, че трябва да спре, че трябва един път да не предаде серия, да спре машината, за да се види, че така не става, но никога не ме послуша. Обаждаше ми се, поплакваше ми за 10 минути, затваряше телефона и продължаваше.

Затова я описах като самурай, който не се предава. Ще се влачи по земята, но няма да се предаде. Направи един от най-успешните, обичани и гледани сериали.

Голямо нещо, голям подвиг. Много й даде този сериал, но и много й взе. Но все пак направи от нея професионалист, на когото никой не може да стъпи и на малкия пръст. Стана най-добрият български сценарист.

Стана човек, който покори своя голям връх в живота. Успоредно с това тя е майка на две момчета, които възпитава и обгрижва. Христина е моят пример, моята гордост, моята подкрепа“, пише Карамазов в статията си „Самураят – винаги готов за битка“. 

Разкритията му за „Откраднат живот“ и размишленията за Христина Апостолова обаче завършват с няколко задагъчни редове, видя ПИК. Ето какво гласят те:

„И ако след всичко това, което ви разказах, чуете, че ще участвам в много обичан сериал и Хриси е главен сценарист и ще пише специална роля за мен, не се учудвайте. Това отново не са връзки, това е човешката  съдба, която понякога е благосклонна към нас и ни свързва с любимите ни хора“.

След тези думи няма да е изненада, ако Карамазов се появи в болница „Свети Кирил“ наесен. Още повече, че в шестия сезон се очаква завръщането и на друг негов приятел – Юлиан Вергов.